over alles wat met Cuba te maken heeft...

Moderator: FORUMBEHEERDER

#116043 door hombredecuba
23 aug 2020, 21:53
Ik geef alleen weer wat de familie uit Cardenas en Matanzas mij stuurd. Ook dat de mensen zich niet aan de regels houden.Of ben je ook in Cardenas geweest. Nee,jij geloofd liever de propaganda machine van het communistisch regime op Cuba. En ik weet niet of je wel eens op de lagere en hogere scholen bent geweest? Het is een grote bende vergeleken met hier.Verstikkend heet met als je geluk en stroom hebt er een ventilator is. Het socialistische peradijs. Hier op scholen is een goed ventilatie systeem in de klas verplicht. M.A.W. op alle gebied is het nog steeds een grote bende op Cuba.Stroomvoorziening is rot,watertoevoer is rot,wegennet belabbert,behuizing slecht en dan ook nog niet genoeg eten en dagelijkse spullen voor de mensen.
#116045 door hombredecuba
24 aug 2020, 08:26
"Logisch denken" ? Dat moet je tegen het regime zeggen. In de hele wereld is het corona virus op een vernietegende manier bezig om mensen te besmetten en te doden. In Nederland is het stabiel maar nog steeds 500 besmettingen per dag. In frankrijk vandaag 5000 besmettingen. En dan praat ik nog niet eens over Zuid Amerika waar de cijfers schrikbarend zijn. En dan komt het Communistisch paradijs met cijfers waar de besmettingen op een hand te tellen zijn???Logisch denken? Er is 1 iemand die dit geloofd en dat ben jij. Al 60 jaar liegt dit regime de bevolking voor. Elk jaar zou het beter worden!!! Wat staat er heden ten dagen in de Granma over de voedsel tekorten en de crisis waar Cuba zich in bevind. Of komt dit uitgebreid op de staatstelevisie? Logisch denken en de waarheid vertellen op Cuba? Laat me niet lachen.....
#116047 door hombredecuba
24 aug 2020, 16:41
Maar het probleem op Cuba blijft bestaan. In elk land dat je noemt kan er door elk onafhankelijk instituut gecontroleerd worden op de juiste cijfers.Wat op Cuba onmogelijk is omdat de staat alles bepaald zonder onafhankelijke controle toe te staan. De cijfers in Nederland zijn hoger omdat hier 30.000 testen per dag zijn die worden opgeschaald naar 70.000 per dag eind van het jaar. Hoeveel wordt er getest op Cuba en door wie wordt dat gecontroleerd? En wees maar blij dat er waarschijnlijk minder besmettinngen zijn op Cuba want voldoende IC bedden en medicijnen zijn er niet. Lang leven het Communisme....
#116049 door hombredecuba
26 aug 2020, 08:40
Nogal logisch dat er zo weinig besmettingen worden geregistreerd. Er wordt simpelweg niet(genoeg)getest. Ze hebben de capaciteit niet om 30.000 testen te doen per dag zoals in Holland. Trouwen de WHO is zeker niet onomstreden zoals je wel gelezen zal hebben. Krijgt veel kritiek uit alle landen. Er zijn landen die eruit willen stappen.Over de testcijfers op Cuba hoor ik je niet......
We zullen zien welke landen er op de lange duur beter uit de corona crisis komen....
El Futuro dice.....
#116050 door salsalieve
26 aug 2020, 16:08
@dasilvasolis: ik ben benieuwd naar jouw redenen om het Cubaanse regime en beleid zo onvermoeibaar te promoten en te verdedigen. Gun een ieder zijn eigen mening en geef niet steeds af op mensen die de jouwe niet delen!!! Jij hebt het blijkbaar prima naar je zin daar en kan je helemaal vinden in de gang van zaken, PRIMA, fijn voor je, geniet van het leven daar! Velen op dit forum komen al heel lang op Cuba en weten heel goed wat daar gaande is. Die ga jij echt niet overtuigen. Ik weet dat een paar jaar geleden er een cholera-uitbraak was in havana waarover niets werd gezegd door het regime. Bang voor de invloed op toerisme? De tamtam deed zijn werk en in de andere provincies waren veel mensen boos dat er niet werd gewaarschuwd of gewezen werd op hygiene- en voorzorgsmaatregelen. En dit is maar 1 voorbeeld en die zijn er genoeg. Je uit kritiek op het beleid in nederland en schrijft dat mensen zich hier niet aan de quarantaineregels houden. Maar je schrijft ook dat de mensen in cuba zich niet aan de regels houden, wat is het verschil? Ik lees al langere tijd met veel verbazing je fanatieke pogingen hier om iedereen van jouw gelijk te overtuigen. Heb daar tot nu toe niet op gerageerd maar het verpest voor mij wel het plezier wat ik had in het lezen van de berichtgeving op dit forum! Start een eigen pro cubaregime forum en ga daar met gelijkgestemden en mensen die geinteresseerd zijn in jouw kijk op cuba in gesprek. Laten we dit forum aub gebruiken voor relevante, interessante, actuele, leuke, grappige informatie over cuba. Doe daar vooral aan mee maar laat je propaganda achterwege en respecteer de mening van anderen zoals die van jou ook wordt gerespecteerd. In het Engels is daar n mooi gezegde voor: agree to disagree.
#116051 door Robert
26 aug 2020, 17:44
Ik begrijp heel weinig van de aanvallen op iemand die op Cuba verblijft en zijn waarnemingen en zienswijze met ons wil delen!
En gelukkig verblijft hij niet in Havanna dus niet vreemd dat zijn zienswijze niet is extreem tegen alles is.

Betreft covid19 vind ik het extreem logisch dat Cuba voor uitbanning van het virus will gaan, daar het mij lijkt dat ze een uitbraak zoals hier in maart en april daar niet aan kunnen.
En ook begrijp ik hoe iemand die verblijft in een land dat voor uitbanning gaat aan kan kijken tegen het Nederlandse standpunt. Ik verwonder mij ook over het huidige knuffelen in grote groepen wat her en der weer heel gewoon lijkt hier.

Maar de cholera uitbraak in Granma, die zich verspreiden naar Havanna is volgens mij wel degelijk ook nieuws geweest in Cuba inclusief de bijbehorende hygiëne adviezen.

En eigen waarnemingen en zienswijze als propaganda betitelen.... met het advies om zelf een pro Cuba regime forum op te starten en met de mededeling meningen van anderen te respecteren....
Tja, ben je niet radicaal tegen dan ben je radicaal voor
Wellicht zit er iets tussen zwart en wit?

En fijn dat we allemaal iets met Cuba hebben en er ondanks de kritiek toch nog mensen iets schrijven vanuit Cuba, uit de eerste hand!
#116052 door hombredecuba
26 aug 2020, 18:18
@dasilvasolis. Het is duidelijk dat hij het regime en de dictatuur op Cuba verdedigd .Vind ik niet bijzonder. Wat ik wel bijzonder vind is dat hij alleen de delen uit o.a. mijn berichten gebruikt om zijn positieve punt t.a.v. Cuba te maken. Gaat niet in op schaarste en honger op Cuba.Gaat niet in op de slechte situatie in ziekenhuizen,scholen,en huisvesting. Gaat niet in op slecht wegennet,slecht waterleidingsysteem,zeer slecht elektriciteit net, super vervuilende auto's, zeer slechte salarissen en een economie die op zijn kont ligt.
Ik zou graag willen dat deze punten positief waren en de bevolking kon delen in deze voor ons normale voorzieningen. Helaas sta je aan de kant van dit verschikkelijke regime en dat je de Cubaanse bevolking laat vallen.....
#116058 door Robert
26 aug 2020, 22:09
Hombre.
Ik ben wel op lagere scholen geweest, wel echt gezien heb ik alleen de scholen waar mijn kinderen op zaten en dat was niet in Cardenas.
Eerlijk gezegd was er weinig mis met die scholen, de ene in een gehucht had een palmbladeren dak en was daardoor niet extreem warm. De andere in een dorp was net nieuw toen mijn kinderen er naartoe gingen. Was slim gebouwd dus ondanks gemis van airconditioning toch niet extreem warm. Beide werden ook goed schoon gehouden, dus absoluut geen grote bende daar.
Ik was ervan onder de indruk.
Het vooraf spreken of zingen kun je als je dat wilt als negatief zien of als iets wat goed is voor de saamhorigheid.
Maar idd geen Cardenas waar je dus echt niet moet zijn begrijp ik. Ik ben daar ook hooguit eens doorheen gereden (maar zelfs dat herinner ik mij niet), ken het plaatsje dus ook totaal niet.
#116222 door Everdine
22 sep 2020, 13:32
Nou, wil toch de kenners onder ons weer iets voorleggen.

Krijg het volgende te horen. In Banes sterft een politieagent die tot taak had gehad de rijen voor winkels in het gareel te houden. Hij wordt begraven onder grote belangstelling. En DAARNA wordt bekend gemaakt dat de man was overleden aan Covid waarna dus paniek alom want iedereen was al bij iedereen geweest.

Ik zet hier grote vraagtekens bij, want waarom werd pas NA de begrafenis gerept van een covidslachtoffer? En de besmettingen zijn voornamelijk toch in Havana en Matanzas en reizen mag niet?

Graag jullie zienswijze!
#116232 door Tijn
23 sep 2020, 12:20
Everdine schreef:Nou, wil toch de kenners onder ons weer iets voorleggen.

Krijg het volgende te horen.

Graag jullie zienswijze!


Niet alles wat 'ze' zeggen is waar. Wel eens het spelletje gedaan dat je een kort verhaaltje moet vertellen aan degene naast je en die weer aan de volgende, de volgende, de volgende en dat aan het eind het verhaal heel anders s geworden?

Dit wordt op Cuba nog versterkt door de geruchten machine uit Maemi.

En dus wat Rick en Billy zeggen.... 'Staat niet op de lijst'
#116233 door Jan Almeida B.
23 sep 2020, 14:46
19 september 2020, Holguín

1. Ciudadano cubano de 49 años de edad, residente en el municipio Antilla, provincia Holguín. Se investiga la fuente de infección. Se mantienen en vigilancia 10 contactos.
2. El fallecido tuvo una evolución «tórpida», dos ingresos en hospitales y municipios distintos (Antilla y Banes) que comenzaron el 14 de septiembre y su PCR dio positivo en la necropsia.

1. cubadebate.cu
2.oncubanews.com

ps.:
La necropsia, según la Real Academia Española, es un sinónimo de autopsia. Algunos médicos forenses consideran a la necropsia como la exploración física externa del cadáver antes de proceder con la apertura de cavidades. No se debe confundir con el término necropsy, en inglés,
#116234 door Everdine
23 sep 2020, 15:06
Helaas, het betrof een politieagent die werkte in Banes maar inderdaad uit Atilla komt.
Maar het blijft idioot dat ze rustig een begrafenis met weet ik hoeveel bezoekers hebben laten plaatsvinden zonder dat de testresultaten bekend waren - in sterk contrast met dat overal met mondkapjes lopen! Als je in je eentje in de tuin werkt of naar je werk fietst is een mondkapje echt niet nodig, maar goed, ik zwijg verder maar.

Bedankt voor jullie moeite!
#116248 door HijodelMundo
24 sep 2020, 18:01
Fijn dat je die link nooit hebt gelegd, die is er namelijk niet.
Wij legden de link pas na de geboorte, toen er Cubanen dachten dat we haar Maemi hadden genoemd want Miami...
Dat is dus niet zo, al zie ik er de humor wel van in...
#116257 door Tijn
25 sep 2020, 12:07
rickenbilly schreef:@ Hiijo. Ik geloof dat niet iedereen dit begrijpt!!

Groet R.


Hoeft ook niet... Iedereen begrijpt wel eens vaker wat niet hier :-)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 18 gasten