over alles wat met Cuba te maken heeft...

Moderator: FORUMBEHEERDER

#115200 door Ukraina
30 maart 2020, 14:13
In een toespraak op tvzender Cubavision Internacional van ongeveer 1 uur vertelt de minister van gezondheid over covid 19. Het meest interessante aan de toespraak was het steeds weer afzakkende katoenen mondlapje van de minister.
De presentator had een groen mondlapje. De zin van het dragen daarvan is onduidelijk. Wat ze daarmee willen uitstralen zo mogelijk nog onduidelijker.

Helaas kan je geen images attachen. Deze is door Joop erin gezet.
Afbeelding

Op 1 dag zijn 6 MILJOEN Cubanen "onderzocht" op covid 19. Terwijl wij in NL niet genoeg tests hebben weten ze in Cuba hoe je zo'n onderzoek uitvoert...
Afbeelding

mantener informado al pueblo es clave para el control de la c19
Helemaal mee eens stuur daarom deze link van WHO naar de u bekende Cubanen
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-nc ... on-sp.html

Deze link is verder oninteressant
http://www.granma.cu/informacion-minsap ... dos?page=4
Laatst bijgewerkt door Ukraina op 09 apr 2020, 23:24, in totaal 1 keer bewerkt.
#115205 door Robert
31 maart 2020, 03:07
Ukraina schreef:Even voor de duidelijkheid: het plaatje van de man hierboven is ongevraagd door een moderator in mijn tekst gezet. :shock:

Als je nu op wijzig bericht klikt, dan zie je meteen hoe het ongeveer gedaan is. Al moet je soms de gewenste plaatjes eerst ergens anders stallen alvorens je ze kunt plaatsen.
Persoonlijk vind ik dit soort dingen makkelijker op een pc of laptop dan op een telefoon, gaat in iedergeval een stuk sneller.
Idem voor een link plaatsen in een tekst. :stampen:
#115208 door dasilvasolis
01 apr 2020, 14:41
Hola
Allereerst voor er wéér een nieuw fake nieuwtje ontstaat hier op het forum doordat iemand de term pesquizaje verkeerd heeft begrepen
Nee!!! Er zijn geen 6 miljoen cubanen getest op het corona virus!
Se ha pesquisado 6 milliones de cubanos betekent dat met huisbezoeken in 1 dag 6 miljoen cubanen . bezocht zijn door salud publica om navraag te doen naar hun gezondheidstoestand. En/of zij mogelijke coronaklachten hebben.
Wij zijn trouwens all meerdere keren thuis bezocht.
Er zijn tot nu toe in Cuba iets meer dan 2300 testen uitgevoerd op corona (bij cubanen én buitenlanders) waarvan dus 186 positief.

Via pesquizaje tracht men in Cuba coronabesmettingen vroegtijdig te ontdekken, te isoleren en te kunnen behandelen

Ten tweede de man op de foto is Francisco Durán Garcia. Hij is niet de minister maar hoofd epidemiologie van het ministerie van gezondheidszorg . Hij doet meestal de dagelijkse persconferentie over het coronavirus met de dagelijkse update van de situatie
Degene waar het mondkaoje tijdens de persconferentie steeds van afzakte was inderdaad de minister van gezondheidszorg. Hij maakte er zelf ook een verontschuldigende opmerking over.

ten derde. Waarom een mondkapje? Omdat hier iedereen dringend wordt aangeraden in openbare ruimtes een mondkapje te dragen. In ov is het zelfs verplicht. 99% van de mensen op straat draagt dan ook een mondkapje. Meestal huisvlijtprodukten.
Op tv is ook uitgelegd hoe je er zelf 1 kan maken.
Hoewel het overdracht niet 100% voorkomt , schijnt de kans kleiner te maken dat je het virus overdraagt als je onwetend drager bent als je een mondkapje op hebt.
Cuba is niet het enige land trouwens wat de bevolking oproept mondkapjes te dragen.
Als je als overheid vraagt aan de bevolking om mondkapjes op te doen zou het raar zijn als je hetzelf niet doet. Voorbeeldfunctie weet je wel. Leiding geven door het voorbeeld geven.

Ukrania ga die Cubaanse app van de Cubaanse overheid eens downloaden. Probeer je vooroordelen tegen het cubaanse systeem even voor 1 ker opzij te leggen en ga onbevoordeeld lezen. Je zult zien dat de info over corona hier in Cuba heel degelijk is en gebaseerd is op internationale kennis. Als je spaans niet goed genoeg is om dit te lezen gooi er googletranslate tegenaan. O ja de 1e links die je tegenkomt in de app verwijzen ook naar de CDC.
Maar verwacht dat de meeste Cubanen al genoeg hebben aan de tv. 1x per dag de persconferentie is voor veel al echt neer dan genoeg. Je kan ook een overdosis coronanieuws krijgen namelijk.

saludos
#115273 door Ukraina
12 apr 2020, 01:09
dasilvasolis schreef:Ukrania ga die Cubaanse app van de Cubaanse overheid eens downloaden. Probeer je vooroordelen tegen het cubaanse systeem even voor 1 ker opzij te leggen en ga onbevoordeeld lezen.

In een land waar géén vrijheid van meningsuiting heerst, en dus géén persvrijheid is, géén vrijheid van vereniging, géén vrijheid om je eigen politieke partij op te richten en ga zo maar door. Kun je beter de informatie die verstrekt word door de staat wantrouwend tegenover staan. Of op zijn minst scepties.
Het is geen vooroordeel om Cuba tot zulke landen te rekenen.
Overigens wordt er op https://espanol.cdc.gov/enes/coronaviru ... index.html nu een handleiding gegeven hoe zelf mondlapjes te maken.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten