Fidel si, Fidel no

Moderator: FORUMBEHEERDER

#105656 door golds1
10 nov 2013, 17:44
Zeer belangrijke omwenteling in USA-Cuba relatie mogelijk:

Het economisch embargo tegen het communistische eiland Cuba houdt al meer dan een halve eeuw stand. Gisterenavond heeft de Amerikaanse president Barack Obama gezegd dat zijn land de Cubapolitiek moet herzien. Het zijn activisten die zullen zorgen voor de politieke bevrijding van Cuba, maar de Verenigde Staten kunnen hiertoe bijdragen door "creatieve" en "doordachte" hulp, aldus Obama tijdens een fondsenwerving in Miami bij de machtige zakenman en Castro-tegenstander Jorge Mas Santos.

"Je moet in het achterhoofd houden dat ik net geboren was toen Castro aan de macht kwam", zei Obama. "Het is onzin te denken dat de maatregelen die sinds 1961 van kracht zijn, vandaag, in het internet- en Googletijdperk, nog altijd efficiënt zijn." In 1959 kwam Castro in Cuba aan de macht en werden alle Amerikaanse eigendommen genationaliseerd. Twee jaar later werden de diplomatieke banden met Havana verbroken, en in 1962 besliste de regering van John F. Kennedy tot het economisch embargo.

Mas Santos leidt een machtige lobby van Cubanen in de Verenigde Staten, die door zijn vader Jorge Mas Canosa opgericht werd. Sinds Obama aan de macht is, kunnen Cubanen in Amerika geld sturen naar hun thuisland en makkelijker naar het eiland reizen. De twee landen hebben inmiddels de diplomatieke banden weer aangehaald.

Eind oktober stemde de algemene vergadering van de Verenigde Naties voor de 22ste keer een resolutie die het Amerikaanse embargo veroordeelt.

#105657 door golds1
10 nov 2013, 17:57
Op de Nasdaq noteert het HERZFELD / CUBA fonds met ticker CUBA, dit is zeker geen aanbeveling om dit fonds te kopen, het is alleen een extra leidraad om Obamas uitspraken van vorige vrijdag (na beurstijd) te toetsen op de kracht ervan, hou dit fonds nauwlettend in het oog, als we de komende dagen een forse koersuitbraak met hoge tot zeer hoge volumes kennen, mogen we er zeker van zijn dat het deze keer menens begint te worden.

The Herzfeld Caribbean Basin Fund, Inc. is a closed-end fund managed by HERZFELD/CUBA, a division
of Thomas J. Herzfeld Advisors, Inc. The Fund seeks long-term capital appreciation. To achieve its
objective the Fund invests in issuers that are likely, in the Advisor’s view, to benefit from economic,
political, structural and technological developments in the countries in the Caribbean Basin, which the
Fund considers to consist of Cuba, Jamaica, Trinidad and Tobago, the Bahamas, the Dominican
Republic, Barbados, Aruba, Haiti, the Netherlands Antilles, the Commonwealth of Puerto Rico, Mexico,
Honduras, Guatemala, Belize, Costa Rica, Panama, Colombia, Venezuela and the United States. There
can be no assurance that this objective will be met.

http://finance.yahoo.com/echarts?s=CUBA ... undefined;
#105659 door Encantó
10 nov 2013, 18:48
golds1 schreef:Eind oktober stemde de algemene vergadering van de Verenigde Naties voor de 22ste keer een resolutie die het Amerikaanse embargo veroordeelt.

Nog even en ze kunnen een zilveren jubileum vieren.

De lobby voor behoud (en verstrenging) van de boycot is vele malen groter. Het embargo zal (helaas) echt niet snel verdwijnen. En dat komt hoofdzakelijk door de Cubaanse broers en zusters die in Amerika leven. Een aantal van deze Cubano estadounidenses (Amerikanen met Cubaanse roots; Cubaanse emigranten en hun kinderen) zijn actief op de hoogste politieke niveaus.

Vier Cubano-estadounidenses hebben een zetel in het Huis van Afgevaardigden:
  Mario Diaz-Balart
  Fel voorstander van de boycot. In 2008 stemde hij tegen de Economic Stabilization Act. (Ps. saillant detail: zijn tante Mirta Diaz-Balart was de eerste vrouw van Fidel Castro).

  Ileana Ros-Lehtinen(°1952, Havana)
  Stichtte in 2004 de Cuba Democracy Group' die ijvert voor een beperking op uitvoer van voedsel naar Cuba en een verbod op banktransacties met Cuba.

  Albio Sires (°1951 Bejucal, Cuba)
  Sires is lid van de Congressional Cuba Democracy Caucus die acties (waaronder de boycot) en bewegingen steunt die ijveren voor het einde van de dictatuur van de Castro's.

  Joe Garcia
  Garcia is de enige van deze vier die een neutrale koers nastreeft. Maar onder invloed van die hards (pro boycot) werd de voorbije maand een uitnodiging van Cubaanse diplomaten teruggeschroefd.
Van je vrienden/familie moet je het hebben.
#105662 door golds1
10 nov 2013, 19:13
Encantó schreef:STOP FORUMVERVUILING - DOE DE QUOTECURSUS > viewtopic.php?t=10949.


Inderdaad, de timing van het einde van het embargo zal je nooit kunnen weten, ik verwacht niet dat het op een maandagmorgen één van de "headlines" in de kranten zal zijn, zoals US ends embargo with Cuba" het zal een voortdurend proces zijn, daarom juist probeer het te timen met externe factoren, zoals dit fonds op de Nasdaq, het zou één van de indicatoren kunnen zijn dat we een bladzijde definitief hebben omgeslagen...

#105666 door HijodelMundo
11 nov 2013, 07:24
Ach hij zei ook binnen jaar na ambtsbetrekking de gevangenis in Gitmo Bay te sluiten. Was zijn eerste oficiele daad als president... Niets van gekomen.

Dat embargo blijft nog wel even van kracht.

Hijo

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten