Pagina 1 van 1

90dagen in Cuba op toeristenkaart?

BerichtGeplaatst: 14 jan 2020, 12:06
door Ukraina
Klopt het dat je tegenwoordig 2x je toeristenkaart kunt verlengen en dus 90 dagen aan een stuk op cuba kan verblijven? Hoe regel je dat dan?

Re: 90dagen in Cuba op toeristenkaart?

BerichtGeplaatst: 18 jan 2020, 16:04
door Jogo
Volgens mij is dat altjd al zo geweest. Je regeld dit bij een kantoor van de immigratidienst.

Re: 90dagen in Cuba op toeristenkaart?

BerichtGeplaatst: 18 jan 2020, 17:35
door Jan Almeida B.
.

Re: 90dagen in Cuba op toeristenkaart?

BerichtGeplaatst: 18 jan 2020, 18:08
door Ukraina
? En hoe kom je aan het visado de pasaporte om de 3 maanden vol te kunnen maken?

Re: 90dagen in Cuba op toeristenkaart?

BerichtGeplaatst: 18 jan 2020, 19:32
door Jan Almeida B.
.

Re: 90dagen in Cuba op toeristenkaart?

BerichtGeplaatst: 18 jan 2020, 19:48
door Chapino
Ter aanvulling, er wordt altijd gevraagd naar een Engelstalige verklaring van je ziektekostenverzekering, waarin specifiek staat vermeld dat de verzekering dekkend is voor Cuba.

Re: 90dagen in Cuba op toeristenkaart?

BerichtGeplaatst: 19 jan 2020, 18:04
door Ukraina
@Jan Almeida B. Bedankt voor de info. Een keer verlengd heb ik al vaker gedaan, kwestie van zegels kopen bij de juiste bank. Voor een 2e keer verlengen is dus niet veel anders.

Re: 90dagen in Cuba op toeristenkaart?

BerichtGeplaatst: 24 jan 2020, 06:14
door Robert
Als een ieder nu ook een toeristenkaart langer dan 2 maanden kan verlengen is dat volgens mij vrij recent.
Ik dacht dat langer dan 2 maanden voorheen alleen was weggelegd voor Canadezen en familie.

Re: 90dagen in Cuba op toeristenkaart?

BerichtGeplaatst: 24 jan 2020, 12:08
door dasilvasolis
90 dagen op toeristenvisum. Bij mijn weten was dit altijd 30 dagen wat 1x verlengd kon worden voor 30 dagen.
Maar misschien is het veranderd. Zou het eerst checken bij inmigratie

Saludos

Re: 90dagen in Cuba op toeristenkaart?

BerichtGeplaatst: 28 jan 2020, 15:47
door Pieterklu
Advies: regel direct via Consulado Rotterdam een langer verblijf. Dat scheelt geloop en gewacht bij Immigracion en geneuzel met zegeltjes bank (sellos).

Re: 90dagen in Cuba op toeristenkaart?

BerichtGeplaatst: 01 feb 2020, 20:10
door Ukraina
Ik meen ook dat het max 60 dagen is, en de man die ik in Habana sprak en het over zijn 90 dagen had, was een Canadees. Ergens wel weer wat over die 90 dagen gelezen maar heb de url niet meer.
Helaas geeft Jan Almeida B. zijn bron niet prijs, dus valt niet te controleren.
En kijkend op http://misiones.minrex.gob.cu/en/nether ... sa_turismo lees ik: "Valid for a single entry to the national territory on a 30-day trip and you can extend 30 days at the hotel " + "It is valid for a 30-day stay in Cuba, extendable in Cuba for another 30 days (60 days maximum)"
@Pieterklu
Op zich vond ik het nooit vervelend om kennis te maken met dit bureaucraties Cubaans circus. Of ik zoveel tijd bespaar door helemaal naar Rdam te reizen is maar de vraag.
Kan je daar dan wel in een keer voor 60/ 90 dagen visum kopen?

Re: 90dagen in Cuba op toeristenkaart?

BerichtGeplaatst: 01 feb 2020, 22:59
door Chapino
Voor een Canadees gelden andere regels, zij mogen sowieso 180 dagen in Cuba verblijven.

Het voor de tweede keer verlengen van het visa kan al heel lang, zij het niet voor iedereen, onder voorwaarden en ook niet bij elk kantoor van inmigración. Mijn eerste tweede verlenging was al 7 jaar geleden, bij Inmigración Havana Playa.
Wel was mijn visa toen al gewijzigd naar het zogenaamde "visa familiar" ook moet ook mijn vriendin altijd persoonlijk aanwezig zijn, zowel bij de wijziging als bij de verlengingen, haar gegevens worden ook altijd genoteerd. Toentertijd kon je dat nog allemaal in één keer regelen, Visa omzetten plus de gewenste verlengingen alles in een handeling, wel met betaling met de benodigde zegels natuurlijk.
Er werd toentertijd wel gezegd door inmigración, dat de toekenning van tweede verlenging zeer uitzonderlijk was, alleen bestemd voor mensen die zij persoonlijk kennen, vaste klanten zeg maar, zeker niet voor een toevallige toerist en ook dat niet alle kantoren het doen.
Of het nu wel algemeen is weet ik niet, ik zal het vragen als ik weer naar inmigración moet over een paar weken.

Wel moet je nu altijd aantonen dat Cuba onder de dekking valt van je ziektekostenverzekering, voor de gehele periode dat je in Cuba bent. Naar een ticket is mij nog nooit gevraagd, maar dat kan op een ander kantoor weer anders zijn.

Volgens inmigración is er zelfs de mogelijkheid voor een derde verlenging, wel ruim op tijd aanvragen en onderbouwt met een begeleidende brief waarin de reden wordt vermeld voor verlenging. Het kantoor beslist namelijk niet zelf maar het ministerie. En natuurlijk eerst even vragen bij het kantoor waar je de verlenging aanvraagt of zij willen meewerken.

Re: 90dagen in Cuba op toeristenkaart?

BerichtGeplaatst: 03 feb 2020, 13:48
door Pieterklu
@Ukraina: ik zou eerst even bellen met het Consulaat R'dam om te zien wat er mogelijk is (voordat je afreist). Gr.

Re: 90dagen in Cuba op toeristenkaart?

BerichtGeplaatst: 05 feb 2020, 12:38
door dasilvasolis
Ik zou inderdaad eerst maar bij consulaat én bij inmigratie in de plaats waar je naar toe gaat informeren. Bij mijn weten kon een toeristenvisum een zgn A1 visum wat 30 dagen geldig is maar 1x met 30 dagen verlengd worden. Maar kan zijn dat dit weer veranderd is.
De meeste antwoorden hier hebben het over een familievisum, een zgn A2 visum
Daar gelden weer andere regels

Saludos

Re: 90dagen in Cuba op toeristenkaart?

BerichtGeplaatst: 12 feb 2020, 00:17
door Chapino
Vervolg,
Gisteren bij inmigración aan twee verschillende medewerksters gevraagd omtrent de 90 dagen, beiden beaamden dat het al langere tijd geen enkel probleem is om je visa voor een tweede keer te verlengen. Wel aan de hierboven genoemde voorwaarden voldoen natuurlijk, en de zegels meebrengen.

Wellicht heeft er toch iemand hogerop in gezien dat het niet verstandig is om een inkomstenbron, de toerist, te verplichten om het land te verlaten. Tenminste als die toerist nog langer wil blijven.

Re: 90dagen in Cuba op toeristenkaart?

BerichtGeplaatst: 27 feb 2020, 11:50
door salsalieve
Het is inderdaad n paar jaar geweest dat je 2x kon verlengen met 30 dagen maar dat is inmiddels teruggedraaid naar 1x. Vorig jaar zat er in de casa waar ik verbleef n Italiaan die 3 maanden wilde blijven zijn vliegticket was daar op afgestemd. Toen de 2e maand bijna om was en hij naar imigracion ging voor de 2e verlenging kwam hij van n koude kermis thuis. Er werd hem doodleuk verteld dat hij max 60 dagen mocht blijven en dus moest vertrekken als het visum afliep. Hij kreeg te horen dat deze visum regel gewijzigd is in oktober 2018. Het is Cuba dus ze doen wat ze willen en er zit geen logica achter, althans niet een die voor mij te begrijpen is!!! Ik vind het sowieso vreemd dat Canadezen n visum krijgen voor 3 maanden en dat kunnen verlengen met 3 maanden. Blijkbaar zijn zij voor Cuba beter dan de rest van de wereld.

Re: 90dagen in Cuba op toeristenkaart?

BerichtGeplaatst: 03 maart 2020, 14:40
door Tijn
Canadezen hebben een status aparte.
Ze waren de eerste die de nieuwe regering van Fidel erkende, Hadden lak aan het embargo en Fidel was goed bevriend met de vader van de huidige Trudeau. (er wordt zelfs gefluisterd dat Fidel de vader is)

Re: 90dagen in Cuba op toeristenkaart?

BerichtGeplaatst: 12 maart 2020, 17:38
door Chapino
Vandaag weer zonder problemen mijn visa voor de tweede keer met 30 dagen verlengd.

Er is nu in verband met het Corona virus een speciale regeling van kracht, iedereen kan nu zonder problemen zijn visa meerdere keren verlengen. Ook als over 30 dagen de virus problemen zich nog voordoen kan men zijn visa nogmaals verlengen.

Groeten doen de medewerkers nu wel op afstand, niet meer zoals voorheen met een abrazo.

Re: 90dagen in Cuba op toeristenkaart?

BerichtGeplaatst: 13 maart 2020, 18:06
door Jan Almeida B.
U bedoelt dat u voor een derde keer een 'tarjeta del turista' heeft kunnen kopen. Uw visum is in Cuba altijd 3 maanden geldig .

Misschien verbaast het, maar ook in Cuba zijn de in- en uitreisvoorwaarden in een wet opgenomen. De Ley de migración van 1976 werd in 2012 grondig gewijzigd (afschaf carta blanca) en daarna in 2014 en 2015 (vooral belangrijk voor Cubanen in het buitenland). Nederlanders kunnen zonder problemen tot 3 maanden in Cuba blijven. De tarjeta del turista is geen zaak die in de wet staat, maar een belastingtechnische zaak. In princiepe zal men u altijd een tarjeta moeten leveren. Corona heeft geen enkele invloed op de ley de migración. Als men u geen tarjeta wil verkopen, sprak u met de verkeerde. Zoek eventueel een ander kantoor van de DIIE en vraag opnieuw.

Doorheen de tijd is het misverstand ontstaan dat uw visum (voor Nl. bestaat er trouwens een exemptie) maar één maand geldig is. Uw tarjeta geldt slechts één maand. Voor het verstrijken dient u opnieuw te betalen. Canadezen hoeven maar 1 x de tarjeta te kopen voor een verblijf tot 3 maanden.

Canada heeft als enige ( uitgez.. Mexico) sedert 1945 onafgeboken een ambassade in Cuba en steunde het nieuwe regime daags na de Revolutie. Het is interessant om over de Cubaans-Canadese relaties te lezen. PM John Diefenbaker, de weigering om een Amerikaanse marionet te zijn, de spanning tussen de USA en Canada tijdens de jaren '70 en ook de vriendschap van de Trudeaus en Fidel Castro etc.