Cubaanse steden, Cubanen, Cubaanse rum, Cubaanse sigaren, Havana, Santiago de Cuba, Varadero, Trinidad, enz 

over alles wat met Cuba te maken heeft...

Moderator: FORUMBEHEERDER

 #117509  door dasilvasolis
 
In een eerdere post werd door ukraina een artikel van Al Jazeera aangehaald
Ukraina schreef: 15 sep 2021, 23:26 Op Al Jazeera wordt melding gemaakt over fakenews door heethoofdige 'Miami Cubanen' geproduceerd en door het regime. Zoals altijd is het moeilijk om erachter te komen wat klopt en wat niet, een logies gevolg van geen vrije pers toe te laten. https://www.aljazeera.com/news/2021/7/1 ... a-protests
We gaan het eens analyseren

Het artikel is grotendeels gebaseerd op het artikel van Sarah Marsh reporter van Reuters in Cuba.
Zelfs Reuters kon de vloed aan fakenews rond de Cubaanse protesten blijkbaar niet meer negeren.
https://www.euronews.com/2021/07/16/us- ... t-fakenews

"The Cuban government said they were spread by counter-revolutionaries, while critics of the government said they may have come from the authorities themselves. Neither provided evidence for their claims and Reuters was unable to ascertain the origins of the stories."

In het artikel wordt dus beweert dat niet duidelijk is wie het fakenieuws rond de protesten verspreidt . de oppositie of de Cubaanse regering. Dat beiden elkaar beschuldigen van het verspreiden van fakenews, maar geen bewijzen hadden aangeleverd en dat reuters nog het een noch het ander kon bevestigen.

Dit lijkt neutraal. Maar het is  absurdistisch
(Sowieso.is de bewering van ukraina dat het regime fakenews heeft geproduceert dus niet te baseren op het artikel.)

Als we het fakenews gaan bekijken valt gelijk op dat al het fakenews een kant op is gericht. Het zet de cubaanse autoriteiten in een slecht daglicht ( fakevideo’s  van schietpartijen en doden, fakevideo van politie die  manifestant voor de ogen van zijn vrouw doodschiet
https://youtu.be/9V_xc9EMz7M fakevideos schotwonden, fake van Raul die vlucht etc ) en is erop gericht om de betogingen groter en succesvoller te laten lijken dan ze zijn (fotos van manifestanten pro regering om zetten in protesten tegen, video’s/ fotos van grote protesten die niet in Cuba zijn verkopen als protesten in Cuba. Fakevideo van Camaguey wat bevrijd is, waarin video van de pro regeringsmanifestatie op de plaza de la caridad werd gebruikt https://youtube.com/shorts/Lbds4gE5_pY?feature=share Etc)
Hier nogmaaks de link naar het spaanse artikel wat op fakenews ingaat
https://www.eldiario.es/opinion/zona-cr ... 49927.html

De fakevideo’s worden gedeeld via twitteraccounts en facebook pagina’s die al tijden gericht zijn op regimechange.

Geen enkel fakenews wat circuleert stelt de autoriteiten in een gunstig daglicht.

Laat dit even bezinken. Het zou de 1e case in de geschiedenis zijn waarbij een regering propaganda en fakenews verspreidt wat tegen zichzelf gericht is. Wat probeert protesten tegen zichzelf groter te laten lijken dan ze zijn. en wat manifestaties die haar steunen verkoopt als manifestaties tegen zichzelf.  Nog absurder.Het  is niet in de eigen media dat ze dit fakenews plaatsen. In de Granma geen fakevideo’s  Het lukt ze dus ook nog eens in westerse mainstreammedia, alle oppositiemedia en sociale media dit fakenews geplaatst te krijgen.  En dat terwijl volgens alle westerse media het “regime” verrast zou zijn en overvallen door de protesten. Maar toch lukt het diezelfde dag om massaal een fakenewscampagne op te zetten tegen zichzelf via facebook en twitter.

De hypothese is te absurd voor woorden. Het gaat tegen alle logica in.

Een lastercampagne met fakenews. Maar het kan best wel eens het slachtoffer van de lastercampagne zelf zijn die het verspreidt. Want ik heb noch van het een noch van het ander bewijs. (En ik heb het natuurlijk ook niet onderzocht.)  Sterk staaltje journalistiek

Ik neem Sarah Marsh sinds dit artikel niet meer serieus als verslaggeefster.


Saludos
 #117510  door hombredecuba
 
@Dasilvasolis.
Ik vind het echt geweldig dat je de waarheid zoekt t.a.v. fake nieuws.
Maar voor mij voeld dit toch als een verdediger van het Communistisch regime.
Ook omdat er nooit door jou de mensenrechten,het onderdrukken van mensen,het onschuldig vastzetten van tegenstanders,het martelen van Cubanen en de geestelijke terreur van het regime aan de orde is geweest.
Vertel in duidelijke taal hoe je denkt over deze al 60 jaar durende terreur.
Maar dan echt zoals je zelf denkt zonder talloze websides erbij te betrekken.
Omdat je op Cuba woont is het begrijpelijk dat je niet vrijuit durft te spreken over de misdaden van het regime.
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een aanhanger bent van het Communistisch systeem. Als je dat erkent is het voor iedereen duidelijk.
Je weet aan welke kant ik sta,waar sta jij?
Ik heb bewust gekozen om niet op Cuba te gaan wonen terwijl ik wel de kans had.
Jij bent bewust op Cuba gaan wonen terwijl je van te voren wist dat je niet meer vrijuit over het regime kon spreken.
 #117512  door Ukraina
 
hombredecuba schreef: 17 sep 2021, 09:39 @Dasilvasolis....Ook omdat er nooit door jou de mensenrechten,het onderdrukken van mensen,het onschuldig vastzetten van tegenstanders,het martelen van Cubanen en de geestelijke terreur van het regime aan de orde is geweest....
Mooi gezegd hombredecuba.
dasilvasolis schreef: 16 sep 2021, 12:41 als je me een pb met een adres stuurt van die journaliste Iris Mariño ga ik wel even langs om te kijken.
Ik zou zeggen vraag ff in het politieburo, of wil je daar ook een adres van hebben? Op Avellaneda hoek San Jose zit er een, je bent van harte welkom.
 #117515  door dasilvasolis
 
het verhaal van Iris mariño is dus niet te verificeren. En enkel hear say.

Ukraina Blijkbaar ben je niet zo betrokken bij haar lot dat je daar enige moeite voor wilt doen in het achterhalen van haar adres. Waarom zou ik er dan wel energie insteken?

Ik ben bereid om langs te gaan en haar situatie te checken. Wat me volgens jou grote problemen met de geheime dienst zou geven. Lijkt me van mijn kant toch een aardig aanbod.
Maar krijg nu het idee dat je eigenlijk helemaal niet wil dat ik daar langs ga.


Noch in Cuba, noch in Nederland geven politieburos zomaar adressen van burgers. Maar dat weet jezelf natuurlijk ook wel


Saludos
Laatst gewijzigd door dasilvasolis op 17 sep 2021, 14:46, 1 keer totaal gewijzigd.
 #117602  door Ukraina
 
Op 20 september kondigde Yunior Garcia Aguilera van fb groep Archipelago aan op 20 november in een aantal steden Holguin, Santa Clara en Havana demonstraties te willen houden.

Op grond van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens uit 1948, die in 2008 door Cuba is ondertekend, maar nooit geratificeerd. En op grond van artikel 56 van de Cubaanse grondwet: "Het recht van vergadering, demonstratie en vereniging voor wettige en vreedzame doeleinden, wordt door de Staat erkend, zolang het wordt uitgeoefend met eerbiediging van de openbare orde en in overeenstemming met hetgeen bij de wet is bepaald."

Hebben de organisatoren toestemming gevraagd om een vreedzame demonstratie houden. Voor burgerrechten, en vrijlating van de politieke gevangen.
De aanvraag is welwillend ter hand genomen en serieus besproken. Althans dat nemen wij aan. Helaas hebben de leiders van het regime harde bewijzen verzameld dat het werkelijke plan is om een staatsgreep te plegen. In de staatsmedia zullen deze bewijzen ter sprake komen! Wellicht dat de communistiese verslaggever ter plekke deze bewijzen hier ook zal publiceren.

Zoals algemeen bekend vragen coupplegers altijd eerst 2 maanden vantevoren om toestemming. Het zal niemand verbazen dat die niet is verleend.
Aguilera: "Als het wordt toegestaan, zal het de eerste keer in meer dan 60 jaar zijn dat de Cubaanse staat een anti-regeringsprotest toestaat, met alle waarborgen voor de demonstranten. Als ze dat niet doen, zoals de overgrote meerderheid van ons verwacht, zullen ze opnieuw en zonder enige twijfel het volstrekt antidemocratische karakter bewijzen van dit regime dat onze meest elementaire rechten onderdrukt. De strategie van het indienen van een verzoek getuigd van onze burgerzin en tegelijkertijd zal het de machthebbers verplichten hun masker af te zetten ten overstaan van de internationale gemeenschap, in een poging een gezicht te verkopen dat totaal verschilt van de realiteit in Cuba."

Sterker ter beveiliging van de communistiese staat zullen op 18 en 19 november grootschalige militaire oefeningen plaatsvinden. En op 20 november zal in het kader van 'nationale defensie dag' de burgerbevolking oefeningen houden tegen een invasie van de USA. Hasta la victoria siempre!

Nu is de idee om de staatsgreep op 15 november te houden... Hopelijk komt de geheime dienst daar niet achter!
https://www.reuters.com/world/americas/ ... 021-10-08/
https://havanatimes.org/features/what-w ... s-in-cuba/
https://www.theguardian.com/world/2021/ ... y-protests
 #117650  door Ukraina
 
Yoani Sánchez, een zeer bekende Cubaanse blogger schreef onlangs dit stuk. Onder ndere in DeutscheWelle gepubliceerd.

Aanhalen van de teugels in Cuba nu 15 november nadert

De Cubaanse regering verhindert een vreedzame mars op het eiland en noemt die "illegaal" en een "provocatie voor regimeverandering". Voor Yoani Sánchez is deze onwrikbare houding gevaarlijk.

Zij zijn gekleed in burgerkleding en doen alsof zij op de bus staan te wachten of een praatje maken op een straathoek, maar iedereen weet dat zij "segurosos" zijn, het populaire woord voor agenten van de gevreesde politieke politie. Hun aanwezigheid in de Cubaanse straten is sinds de volksprotesten van 11 juli toegenomen en zal naar verwachting nog toenemen naarmate 15 november, de datum die het activistische platform "Archipelago" voor een vreedzame mars heeft gekozen, nadert.

Gebruik makend van hun eigen bestaande wetgeving hebben verscheidene jongeren bij plaatselijke autoriteiten in ten minste zes provincies een aanvraag ingediend om op 20 november te mogen demonstreren. De opstellers van de tekst beriepen zich op de door de Grondwet geboden waarborgen voor de eerbiediging van het recht van vergadering, van betoging en van vereniging. Zij riepen de autoriteiten ook op ervoor te zorgen dat de wetshandhavingsinstanties van het land de demonstranten "de nodige bescherming" bieden. Die brief was als een slag in een wespennest.
Initiatief beschouwd als "onwettig

Officiële woordvoerders begonnen de organisatoren van de mars onmiddellijk "werknemers van het imperium" te noemen. Sommigen van hen zijn bedreigd door de staatsveiligheid, hun mobiele telefoon is afgesneden en de omgeving van hun huizen wordt in de gaten gehouden. Deze jongeren zijn onderworpen aan alle projectielen van het reputatievuurpeloton en aan de druk op hun naaste verwanten om hen te adviseren niet door te gaan met een dergelijke onderneming.

Enkele dagen na de bezorging van de brief kondigde de regering aan dat op de voorgestelde datum een nationale militaire oefening zou plaatsvinden, als duidelijke reactie op het verzoek van de activisten. Maar de activisten lieten zich niet intimideren en vervroegden de bijeenroeping naar 15 november, waarbij zij de documenten opnieuw aan de plaatselijke gouverneurs overhandigden. Op dinsdag (12.10.2021) heeft de regering categorisch gereageerd: zij beschouwt het initiatief als "onwettig" en noemt het een "provocatie tot regimeverandering".
Onwankelbaar Castroïsme

Op deze manier handelt de regering niet verrassend, maar zij neemt ook een gevaarlijke houding aan. Het Plaza de la Revolución heeft ervoor gekozen om zelfs geen millimeter van het publieke dissidentie toe te staan; het wil de 62 jaar verlengen zonder legale marsen van het burger dissidentie, zonder arbeiders die de straat op kunnen gaan om betere lonen te eisen of politieke tegenstanders die hun kritiek op de uitvoerende macht op een plein kunnen laten blijken. Het Castroisme heeft besloten om onwankelbaar te blijven.

Een Japans spreekwoord zegt echter dat "de bamboe die buigt sterker is dan de eik die weerstand biedt". Niet toegeven, niet kiezen voor loslaten en zich vastklampen aan onverzettelijkheid zou wel eens een van de ernstigste fouten kunnen zijn die de leiders in deze laatste stuiptrekkingen van het systeem zullen maken. Na de demonstratie van volksafkeer die de Cubanen in de zomer hebben georganiseerd, is kiezen voor een ijzeren vuist en repressie hetzelfde als zichzelf in de voet schieten. Zij zouden hun ondergang kunnen versnellen en, in het ergste geval, het land naar een burgeroorlog kunnen leiden. Kortom, ze weten niet wat ze doen.

Meer:
https://generacionyen.wordpress.com/202 ... %ef%bf%bc/
https://generacionyen.wordpress.com/profil/
 #117691  door Ukraina
 
De "contra revolutionair" en een van de leiders van de protestgroep Archipiélago voor "regimeverandering" en "militaire interventie" Yunior García Aguilera heeft gemeld reeds op 14 November te gaan protesteren!

Hij gaat IN ZIJN EENTJE bewapend met een WITTE BLOEM door de calle 23, beter bekend als La Rampa, Havanna lopen. Zou dit de zogenaamde 'zachte staatsgreep' zijn waar het regime zo bang voor is?

Daarom is de kans groot dat hij zijn huis niet uit mag. Zijn internetaansluiting is natuurlijk allang afgesloten.

https://diariodecuba.com/derechos-human ... 35465.html

http://razonesdecuba.cu/yunior-garcia-a ... os-unidos/
 #117692  door Laudon
 
Ik kan mij niet herinneren hoe vaak ik al door de centrica calle 23 ben gebaggerd met een stuk in mijn reet en een cubaanse bloem aan de hand.
 #117706  door Ukraina
 
Het Cubaanse militaire regime heeft weer flinke kritiek geuit. Natuurlijk geen zelfkritiek, de enige reden dat de Heilstaat nog niet volledig is gerealiseerd komt uiteraard enkel en alleen door de USA en zijn blokkade. Het oude versleten nietszeggende verhaaltje. De realiteits check die de bevolking op 15N eist zal de zelfvoldane elite club met alle geweld onderdrukken.

Ondanks de draconiese straffen die het communisties regime heeft opgelegd aan vreedzame demonstranten en omstanders van '11J' en alle intimidaties van burgers sindsdien, durven sommige Cubanen nog steeds mee te doen aan de protestmars '15N' a.s. maandag.
https://www.14ymedio.com/cuba/Acoso-cit ... 79669.html

Dat dit niet zonder risico is valt te lezen in de teksten op onderstaande websites die getuigen over de maanden sinds 11J.
Een hele kleine willekeurige selectie:
Human Rights Watch schrijft ahv interviews van 150 Cubanen over deze gebeurtenissen:
"Bij de mishandelingen waren onder meer leden van de inlichtingendiensten betrokken, die in Cuba bekend staan als "staatsveiligheid"; het leger; de nationale politie; en de speciale nationale brigade van het ministerie van Binnenlandse Zaken, bekend als "zwarte baretten". Door de regering georganiseerde groepen burgers, bekend als "snelle reactie brigades", waren ook betrokken bij diverse afranselingen.
Openbare aanklagers en rechters, die niet onafhankelijk zijn van de regering, maakten misbruik van strafvervolgingregels mogelijk en namen er actief aan deel."
https://www.hrw.org/news/2021/10/19/cub ... ned-abused

Op 12 juli is in Havanna de 36 jarige Diubis Laurencio Tejeda overleden aan een rugschot. Er word geen onderzoek ingesteld.
https://observacuba.org/ocdh-exige-inve ... io-tejeda/

Afbeelding
Teresa de Jesús Rodríguez Simón vraagt de @FGR_Cuba af te zien van de hoge gevangenisstraffen (25, 20 en 15 jaar) die zijn gevraagd voor haar 3 zonen, die na 11J gevangen zijn gezet in La Güinera, gemeente Arroyo Naranjo.
2 "Ik vraag om de vrijheid van mijn kinderen die alles voor mij betekenen (...). Mijn kinderen hebben niets verkeerd gedaan; ik vraag dat ze niet veroordeeld worden tot dat aantal jaren," legde zij uit aan @CubanetNoticias .
De jongemannen worden beschuldigd van "opruiing" en "andere handelingen tegen de veiligheid van de staat".

https://twitter.com/cubalexddhh
Op dit account staan veel meer namen van slachtoffers in het 'communisties paradijs'.
 #117714  door hombredecuba
 
Zo zie je maar hoever het Communistisch systeem mensen 60 jaar hebben onderdrukt en angstig hebben gemaakt.
Een groot leger van politie mensen om een schreeuw voor vrijheid te onderdrukken.
Walgelijk.
Maar er komt een dag dat deze misdadigers hun straf niet meer kunnen ontlopen.
Maar 60 jaar angst zaaien,mensenrechten schenden en martelingen op de bevolking kunnen niet meer worden teruggedraaid.....
 #117716  door Laudon
 
Yunior García is vanmiddag in Madrid aangekomen, voorlopig dus geen wandelingen met een witte roos over de céntrica calle 23
 #117717  door Laudon
 
El activista cubano Yunior García lleva más de 48 horas desaparecido, denuncia el grupo Archipiélago.

Ze zijn hem zoeken in de roserie.
 #117718  door dasilvasolis
 
Over de protesten van 15 november zal ik geen paginas volschrijven zoals over die van 11 juli

Er waren namelijk geen protesten. Zelfs AP beschreef dat er geen enkele manifestatie was. Geen applaus om 3 uur vanaf de balkons, geen cacerolazos. Helemaal niets.
Voor velen een anticlimax. Maar een verrassing kan het niet zijn. Ik schreef al op 27 oktober dat de protesten naar alle waarschijnlijkheid een stormpje in een glas water zouden zijn .
Zoals ik ook voorspelde zou de protestbeweging het niet opdagen van demonstranten wijten aan de repressie.
Natuurlijk was die repressie er. Het protest was verboden. De leiders van de beweging werden geconfronteerd met actos de repudio voor hun huis. Ook werd een aantal opgepakt.
Maar de totale afwezigheid van elke vorm van protest kan je natuurlijk niet verklaren door een tiental gerichte arrestaties, en van groepjes aanhangers van de revolutie (al dan niet georganiseerd opgetrommeld) die de leiders voor hun eigen huis belaagden en intimideerden met spreekkoren
Hoofdoorzaak van deze mislukking was dat Cubanen niet op protesten zaten te wachten. De Archipielago beweging bleek vooral virtuele steun te hebben. Op de grond in Cuba bleken de leiders van de beweging geisoleerd te staan.
De timing van de protesten had niet ongelukkiger kunnen zijn. Juist op het moment dat Cubanen weer hopen. Juist op het moment dt de covidepidemie onder controle is en Cuba voorzichtig kan openen. Dat alles door de succesvolle vaccinatiecampagne.
Het leek meer een laatste wanhopige poging om deze opening en het opkrabbelen van Cuba te verzieken.

We hebben hier 1 van de zeldzame gevallen van een protest wat eindelijk helemaal niet plaatsvind wat desondanks paginasvol internationale media aandacht krijgt in alle vooraanstaande westerse media (El Pais, New York Times, Washington Post, Volkskrant, Trouw, NOS etc) . Op de dag zelf stonden tientallen media in de startblokken ( El Pais en CNN ) met live reportages van iets wat niet plaatsvond.
Het is een omkering van de werkelijkheid. Normaal krijgt een protest achteraf media aandacht. Als het goed is recht evenredig met de grote en de sociale impact. In dit geval was de publicititeit er al vooraf . Publiciteit die elke groep die demonstreert vooraf zoekt om de opkomst te verhogen maar die protestgroepen zelden in deze mate vooraf krijgen in mainstream media. Het was de typisch virtuele bubbel die altijd om Cuba hangt. Waarover ik in mijn stuk over de protesten van 11 juli uitgebreid heb geschreven.

Dieptepunten van de storm in een glas water protesten van 15 N.
1. De manier waarop Yunior Garcia als een dief in de nacht het zinkende archipielago schip verliet richting Spanje Een leider die hem stiekem smeert zonder zijn volgelingen op de hoogte te brengen. Waardoor zijn virtuele beweging Archipielago zichzelf belachelijk maakt om via de sociale media een teken van leven te eisen van hun verdwenen leider yunior.
Terwijl de beste man met toeristenvisum en ticket op zak al op weg was. Een reisje dat al ruim van tevoren was gepland.

Wie samen met zijn Cubaanse partner heeft moeten zwoegen voor een visum en daar een flinke procedure voor heeft moeten doorlopen zal met jaloezie kijken naar het gemak waarmee Yunior visum en ticket regelt. En dat in coronatijd waarbij er nog allemaal extra regels zijn om dat te bemoeilijken.
Patria y vida werd patria y visa.
2. De beelden van de absurde en weerzinwekkende actos de repudio voor de flat van Yunior, het huis van een dissidente Sally in Santa Clara en nog een paar andere dissidenten.
Jazeker Sally vind ik een vrouw die me pukkeltjes geeft. Haar reactie op een aantal cuenta propistas die zich tegen de amerikaanse sancties uitspraken, die ze wegzette als verraders was walgelijk deed me sterk denken aan de acto de repudio maar dan omgekeerd.
Maar zelfs al zijn iemands ideeen bedenkelijk. Zelfs al zou iemand gefinancieerd worden door CIA en de meest weerzinwekkende bewegingen in Miami dan nog is een acto de repudio niet te rechtvaardigen en weerzinwekkend


saludos
Laatst gewijzigd door dasilvasolis op 18 nov 2021, 16:30, 1 keer totaal gewijzigd.
 #117719  door hombredecuba
 
@dasilvasolis.
Ik had zo graag willen horen wat "JOUW" mening is over het regiem en de protesten die zijn neergeslagen door de politie waardoor Cubanen verlamt van angst niet meer durven te protesteren.

Maar jou mening(vanuit jezelf) zal er nooit komen. Ook angst voor het regime en uitzetting?
De ander is altijd schuldig,een kopie van "DE GRANMA".

En van het "MANDJE" heb je ook niets begrepen...
 #117722  door Pieterklu
 
Ik ben blij dat de bevolking niet massaal de straat is opgegaan en dat bloedvergieten is voorkomen. De strijd in de straten tegen de dictatuur is niet te winnen. Ik waardeer de kwalitatieve bijdragen van Dasilva buitengewoon.

En overigens ...... ben ik fan van iedereen die op het forum de moeite doet een inhoudelijke bijdrage te leveren. Hoe gemakkelijk is het om ongefundeerde kritiek te uiten op forumleden. Of je nu voor of tegen het regiem bent, kapitalist, socialist, communist of a-politiek, wat ons bindt, is (denk ik) dat we snakken naar substantiële verbeteringen in Cuba op het gebied van de economie, democratische rechten en mensenrechten.
 #117723  door dasilvasolis
 
hombredecuba schreef: 18 nov 2021, 15:49 @dasilvasolis.
Ik had zo graag willen horen wat "JOUW" mening is
Beste hombre ik heb een analyse gemaakt van de gebeurtenissen van 15 N en waarom de protesten mislukten. Daar kan je het niet mee eens zijn.

Daarnaast laat ik in dit stukje toch heel duidelijk mijn mening horen.
B.v. Ik veroordeel in dit stukje de walgelijke actos de repudio. Dat doe ik trouwens ook publiek op social media. Onder mijn eigen naam en niet onder een pseudoniem.
Maar ook daar hoef je het niet mee eens te zijn.
Vind je de stukjes te lang, of hou je niet van de toon van de stukjes, vooral niet lezen.

Saludos
 #117724  door hombredecuba
 
@dasilvasolis en andere Cuba bewoners.
Jullie hebben toch zelf gekozen om voor een Communistisch regime (direct of indirect)te werken?
Daarmee steun je toch het regime?
Dus kom bij mij niet aan dat jullie de vrijheid hebben om kritiek op het regime te uitten.
Het is heel overwogen en practisch als dasilva kritiek?heeft op het regime. Echte kritiek op het regime en de mensenrechten is er nog nooit geweest.
De meeste bijdrages van dasilva zouden perfect in de "GRANMA " passen.
Als dasilva een analyse zou maken over de dictatuur op Cuba en de mensenrechten schendingen,zou ik deze stukken graag lezen en mogen van mij lang zijn.
Maar die komen er nooit uit angst voor het regime en de gevolgen... :(