over alles wat met Cuba te maken heeft...

Moderator: FORUMBEHEERDER

#117364 door Ukraina
20 jun 2021, 19:40
We hebben allemaal de prachtige fotos met flesjes met een etiket 'Soberana 2' gezien, vastgehouden door een persoon in een witte jas etc.
Belangrijkere informatie is hoe het onderzoek verloopt. De WHO geeft deactuele situatie weer:
You can follow the status of COVID-19 Vaccines within WHO EUL/PQ evaluation process here.Op nr 22 staat BioCubaFarma - Cuba, helaas is er nog niet veel info door Cuba aangeleverd. Niet erg vertrouwenswekkend. :cry:
#117369 door hombredecuba
22 jun 2021, 09:40
Goed nieuws uit Cuba.
Cuba meld 92 % effectiviteit met het Abdala vaccin.
Er zijn 3 doses nodig om die effectiviteit te bereiken.
Het middel moet begin Juli officieel toestemming krijgen van de Cubaanse autoriteiten om voor noodgebruik te worden ingezet.
De Cubaanse regering wil in Augustus 70 % van de 11,2 miljoen inwoners te hebben ingeënt en de gehele bevolking voor het einde van het jaar.
#117370 door Ukraina
22 jun 2021, 12:47
haha dasilvasolis stuurt een link over Fase I (één) die niet werkt: Service Unavailable
The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

en hombredecuba vind het meesturen van een link te moeilijk... :roll:

Tja zo lust ik er nog wel een.

Ondertussen weet de WHO van niks. Die lijkt mij toch het meest betrouwbaar en relevantst van deze drie. 8)
#117372 door dasilvasolis
22 jun 2021, 17:20
Ukraina bij mij werkt de link naar de pdf wel. Ik kan dan kiezen openen of downloaden. Maar als je écht geinteresseerd bent in het eindverslag van de 1e fase van soberana 02 kan ik je de pdf wel opsturen via mail of zo. Laat maar weten.

Saludos.
#117381 door Pieterklu
24 jun 2021, 15:49
Soberana is weer zo'n perfect vaccin (zelf ontwikkeld door vaardige Cubaanse wetenschappers) tegen de vreselijke ziekte COVID-19. Ik adviseer alle Cubanen van harte aan naar de priklocaties te gaan en hun shot te laten zetten. Zo worden we met z'n allen immuun tegen deze ziekte en dat betekent dat onze familie snel in Cuba alle vrijheden terugkrijgt en dat wij als trouwe bezoekers van Cuba pronot kunnen gaan reizen Feit is en blijft dat vaccinatie de virusdruk sterk naar beneden brengt en ons met z'n allen uit de crisis trekt. Wat alle corona-ontkenners, ontduikers, querelanten, labiele geesten, wappies etc. ons ook willen laten geloven! VACCINEREN HELPT en we accepteren dat 0,01% van de populatie ernstige bijverschijnselen krijgt of misschien er aan overlijdt. SHIT HAPPENS.
#117385 door ginny in cuba
24 jun 2021, 18:10
Nou Joop, ik vind dat jij het ook door onze strot probeert te douwen, filmpje hier filmpje . En maar roepen dat het niks doet en er niet is. Kan je vertellen dat het door merg en been gaat en je helemaal naar de klote gaat als je iemand ziet liggen op zijn buik aan je zogename griepje. En aan te einde naar het laatste feestje mag.
Laat mensen in hun waarde.
@Pieterlu ik hoop dat het gauw gebeurt en dat de vrjheid en zeker in Cuba gauw weer als vanouds was en de mensen weer kunnen komen naar dit prachtige eiland en een ieder zijn family weer kan bezoeken
#117386 door hombredecuba
24 jun 2021, 19:05
Ze moeten die complotdenkers,ontkenners,wappies een paar maanden laten werken op de IC zonder bescherming,want zij kunnen toch niet besmet raken. Wat een stumpers. Nu mogen ze niet naar de kroeg,restaurants,op reis zonder vaccinatie APP en raken de wappies in paniek. Ze bedreigen nu kroegbazen en andere bedrijven die om de corona APP vragen. Het ware gezicht van deze loosers.....
#117390 door Joop_Siroop
24 jun 2021, 22:39
Hombre je bent waarschijnlijk al wat ouder en de angst zit er flink in. Desondanks vraag ik om je een beetje in te houden hier en vooral niet te gaan spammen anders zet ik je tijdelijk off line.
Ik heb je spamberichten verwijderd.
#117391 door hombredecuba
25 jun 2021, 09:27
Ik heb geen angst Joop.
Zeker niet voor de dood.
Maar ik ben wel realistisch.
Ik ben bekenden kwijtgeraakt (jong en oud)die door corona stikkend zijn overleden. Ook op Cuba. Duizenden mensen in Nederland die aan het revalideren zijn en waarschijnlijk nooit meer de oude worden.
Daar hoor ik nooit iemand over praten in de YOU TUBE filmpjes.
Dus mag ik dan na mijn twee vaccinaties blij zijn dat weer kan knuffelen,op het terras kan zitten met vrienden,in een restaurant kan eten en straks met mijn vaccinatie APP weer kan reizen?
#117392 door Pieterklu
25 jun 2021, 12:34
@Ginny: dank je wel dat hoop ik ook voor je.
Helaas moet een bepaalde categorie personen(zonder inenting, zonder EU-coronapaspoort, zonder stempels COVID-19 in het gele vaccinatieboekje) nog ietsjes langer thuis blijven. Luchtvaartmaatschappijen hebben geen vervoerplicht. En Cuba, ja die heeft nog minder op met de categorie die zich niets aantrekt van het virus en zich weigert in te enten. Gevangenissen zitten vol met met mondkapjesweigeraars. Het stempel op de luchthaven zal niet gezet worden en de deur van het douanehokje blijft fermé. Gelukkig zijn er veel Europese alternatieven die uitstekend met de auto bereikbaar zijn. The choice is yours. Ik zou het wel weten ....
#117394 door dasilvasolis
25 jun 2021, 19:16
Ik ben het eens met Ginny en ook met Hombre  (ja dat kan dus ook,  dat ik het hartsgrondig met Hombre eens ben)  
Joop denk dat het weinig zinvol is om het cubaforum in een covid en antivaccinforum te veranderen.  Want dan gaan we hier straks lange technische thread krijgen over de betrouwbaarheid van vaccins, de PCR, de IFR en het beleid van het RIVM . Maurice de Hond heeft hier trouwens al een site voor http://www.maurice.nl of je kan bij viruswaarheid terecht.

Daarnaast zijn er waarschijnlijk diverse forumleden die dierbaren hebben verloren aan Covid die hier helemaal niet op zitten te wachten, en dit als kwetsend kunnen ervaren.

Joop ik zal dus de verleiding weerstaan om jouw posts over covid te gaan weerleggen

Ik heb de stukjes over de Cubaanse vaccins en het mogelijk effect wat er te zien is op de besmettingscurve in la Habana  geplaatst omdat ik het relevant  voor dit cubaforum vind.  Niet zozeer om een discussie over Covid op te starten die los van Cuba staat.

Pieterklu vaccineren is niet verplicht in Cuba. Maar verwacht dat weinige Cubanen zich niet laten vaccineren. Antivax speelt niet echt in cuba. Cubanen vertrouwen veel meer in medicijnen en vaccins dan Nederlanders. Hoe cuba terzijnertijd met reizigers die wel of niet gevaccineerd zijn zal omgaan is nog onduidelijk. Denk dat het vooral afhangt van hoe de pandemie verder verloopt.

Deze thread die Ukraina begon ging specifiek over de vraag of  het cubaanse  onderzoek/vaccin betrouwbaar is en dat de WHO nog geen info heeft.  Ik vervolg dan ook over het onderwerp van de thread.

Dit artikel uit de spaanse El Pais van Mauricio Vicent sluit  daar goed op aan .
https://elpais.com/sociedad/2021-06-24/ ... derna.html
Vicent is al jaren de Cubaverslaggever voor El Pais. Niet iemand die erg sympathiek staat tegenover het cubaans socialisme. Logisch,  hij schrijft voor de conservatieve kwaliteitskrant El Pais. Wel een goede journalist trouwens.

In het artikel komt de vertegenwoordiger van de WHO/PHO in Cuba,  de Peruaanse epidemioloog Jose Moya uitgebreid aan het woord over de Cubaanse vaccins. Belangrijkste punten uit het artikel heb ik hieronder vertaalt.

“Het is fantastisch nieuws en vervult ons met optimisme, in deze regio waar er nog steeds een groot tekort aan vaccins is aldus Moya,  die de ontwikkeling van beide cubaanse formules van dichtbij gevolgd heeft. Hij zegt tevens dat de lokale CECMED (regulerende Cubaanse autoriteit ) in de komende dagen het gebruik in Cuba voor noodgevallen zullen moeten goedkeuren. Waarna beide vaccins massaal toegepast kunnen worden. (in Cuba)

Als de data zijn gepubliceerd en het dossier klaar is gemaakt zal Cuba de prekwalificatie en beoordeling als vaccin bij het WHO kunnen aanvragen . Dat is een minitieus proces wat de WHO doet bij vaccins die effectief zijn gebleken en die door de nationale autoriteiten reeds zijn goedgekeurd. Als alles goed gaat kunnen de Cubaanse vaccins voor het eind van dit jaar worden toegevoegd aan de acht vaccins die reeds geprekwalificeerd zijn .

“het solide karakter van de regulerende  (cubaanse) autoriteiten is een garantie dat de Cubaanse vaccins van goede kwaliteit zullen zijn. Want CECMED werkt al jaren met de PHO en wordt gezien als 1 van de acht centras van referentie van de hoogste kwaliteit in de regio” Aldus Moya.  

“Moya bevestigt dat het niet alleen goed nieuws is voor Cuba maar ook een reden voor hoop voor de hele regio.Waar er tekort aan vaccins is en welk probleem niet is opgelost tot diep in het volgend jaar. Hij bevesttigt dat de directrice van de PHO Carissa Etienne heet aangedrongen  bij de landen met de capaciteit om vaccins te maken zoals Mexico, Argentinie, Brazilie en cuba om samen te werken, technologie te delen en zo solidariteit en panamericanisme voorop te stellen”

NB: Ik begreep dat er met Argentinie al onderhandelt is en akkoorden zijn, maar of die samenwerking tussen Brazilie en Cuba politiek haalbaar is zolang Bolsonaro president is betwijfel ik.Brazilie was gisteren 1 van de slechts 3 landen die zich onthielden van stemming bij de motie in de verenigde naties ter veroordeling van de amerikaanse blokkade. De motie werd zoals el jaar met grote meerderheid aangenomen.  184 voor 2 tegen (USA en Israel) en 3 onthoudingen (Colombia, Brazilie en Oekraine ) .

Verder was er gisteravond een uitgebreide mesaredonda waarin de onderzoekers van de vaccins de resultaten kwamen uitleggen.. Hier de link met de volledige uitzending van de mesa redonda op cubadebate en een verkorte versie van het verhaal
http://www.cubadebate.cu/noticias/2021/ ... ais-video/

De eerste lading Abdala van 30000 dosis naar venezuela is al gedaan en Cuba en Venezuela hebben een contract getekend. Cuba gaat Venezuela twaalf miljoen vaccins leveren.

Saludos en blijf gezond.   

 WHO = world health organization

 PHO = pan amercan health organization. De afdeling van de WHO voor de Americas

 
#117395 door hombredecuba
25 jun 2021, 20:17
Beste Joop. Zoals je weet ga ik graag in discussie.
Maar bij deze corona discussie haak ik af.
Onze standpunten liggen mijlenver uiteen en dat zal zo blijven.
Wel hoop ik dat iedereen gezond uit deze corona crisis komt,voor nu en voor de toekomst.
Blijf gezond en gelukkig.
#117402 door devie69
29 jun 2021, 21:34
Joop,Joop, Joop,

Dit is geen spam? hou eens op, dit forum gaat over Cuba niet over jouw mening.
Dan mag je dit forum wel beheren maar forummers driegen met een ban omdat jij het er niet mee eens bent lijkt een beetje op dictatuur en dat kennen we....
#117404 door Pieterklu
30 jun 2021, 17:57
Ik pleit voor een eeuwigdurende time-out over dit onderwerp. Geen olie meer op het vuur mikken want ik zie na een polarisatie een inferno naderen. Wat ons verbindt is de relatie die wij hebben met Cuba. Wat mij betreft moet COVID-19 (pré en contra) geen wig tussen ons als members drijven. Onze liefde voor Cuba, voor familie, vrienden en voor dit prachtige klote-land (quote Tijn) moet het winnen. Pro of contra-regering ik vind alles best. Als we dat geneuzel over of je voor of tegen het vaccin, vaccinatie, mondkapje bent, maar voor gezien houden. Die discussie leidt nergens toe. Ik merk bij mijzelf dat deze niet aflatende discussie bij mij tot verwijdering leidt van mijn geliefde Cuba-forum. Dat kan niet de bedoeling zijn. Ik respecteer ieders mening over welk onderwerp dan ook, maar laten we niet doorschieten in deze niet aflatende strijd om elkaar te overtuigen met opvattingen die soms mijlenver afstaan van hoe de overgrote meerderheid (van de Nederlandse bevolking hier over denkt. Natuurlijk is mijn opvatting in dit geval verre van tolerant. Maar genoeg is genoeg! Ik heb geen moeite met volgzame Hollanders die zich voegen naar aanwijzingen van onze overheid. Gezond verstand zegeviert hopelijk. Dasilva en alle andere Nederlanders, woonachtig in Cuba, zijn - wat mij betreft - van harte uitgenodigd om hun ervaringen over Covid in Cuba te delen. Dat wordt zeer gewaardeerd.
#117405 door Joop_Siroop
01 jul 2021, 13:51
Nou nou nou... wat een toestanden hier. Het hele kippenhok in rep en roer. Het hele forum om zeep geholpen, 't is wat.

Hombre, het hele forum is niet dood als jij je niet prettig voelt. Overigens had je aangegeven niet meer deel te nemen aan de discussie. Laat die stemmingmakerij dan ook achterwege aub.

Pieter, eerst hier hard op de trom slaan, allerlei onwaarheden rondschreeuwen en polarisatie aanwakkeren met je "ons" en "hullie" en vervolgens het onderwerp voor altijd willen verbannen. Je schrijft "Ik respecteer ieders mening over welk onderwerp dan ook, maar laten we niet doorschieten in deze niet aflatende strijd om elkaar te overtuigen met opvattingen die soms mijlenver afstaan van hoe de overgrote meerderheid". Wat is dit voor totale onzin? Ten eerste respecteer je de mening van anderen allerminst ("ontduikers, querelanten, labiele geesten, wappies") en ten tweede sinds wanneer zijn afwijkende meningen hier verboten?

Het onderwerp in deze thread is Covid en het vaccin. Dat speelt niet alleen in Cuba maar maar heeft ook een ongekende (vernietigende) impact in NL en de rest van de wereld. Als ik een halleluja verhaal lees en applaus over een "perfect virus" dan laat ik graag een ander geluid horen. Daarbij verval ik niet in schoolplein gescheld ("stumpers", "loosers") maar ik deel wat videos die de overgrote meerderheid van NL nooit te zien krijgt omdat de mainstream media alleen maar een pro overheid geluid laat horen.

Als je je zo graag wilt wentelen in je eigen gelijk en angstig wordt van de videos die ik plaats dan moet je ze niet kijken. Zo simpel is het.

Als hier wordt geschreven dat vaccinatie (nee, het is geen vaccinatie, het is inderdaad experimentele gentherapie) ons snel onze vrijheden teruggeeft dan laat ik twee actuele berichten zien uit Duitsland en Engeland zien waaruit blijkt dat dat absoluut niet het geval is. Sorry dat ik je wereldbeeld verstoor. We spreken elkaar weer in september of mogelijk eerder: dit circus is nog lang niet afgelopen!!!

Voor mij is het onbegrijpelijk dat "jullie" je zo gemakkelijk van alles laten wijsmaken. Maar "wakker worden" is niet zo eenvoudig en gaat zeker niet van de een op de andere dag. Wel hoop ik dat sommige mensen die videos die ik plaats wel helemaal bekijken en gaan nadenken. En misschien op zoek gaan naar meer informatie. Dat is belangrijk want voordat je het weet woon je in een land waar je als burger niets meer te vertellen hebt.

- de IFR (infection fatality rate) van SarsCov2 is wereldwijd 0,15% (fact!!!!!!!!!!!!!!!! hiermee is de discussie eigenlijk al klaar)
- de PCR is niet geschikt om besmetting aan te tonen (en al helemaal niet op de manier zoals hij nu gebruikt wordt).
- een positieve PCR test is geen zieke patiënt (en ALLE maatregelen zijn gebaseerd op positieve PCR testen)
- asymptomatische besmetting is zo goed als nul
- de "vaccins" zijn geen vaccins. De farmaceutische industrie en de overheid dragen geen verantwoordelijkheid voor jouw injectie met experimentele gentherapie. De lange termijn effecten zijn onbekend
#117406 door Pieterklu
01 jul 2021, 17:43
@Joop: als je jouw gedachten wil delen met gelijkgestemden zou je daarvoor een nieuw forum op kunnen richten. Wij informeren elkaar hier in dit draadje over een Cubaans onderwerp: Soberana 02. Ik begrijp dan ook niet waarom je bij dit onderwerp 'je plas hierover doet.' Wat mij betreft blijven we het leuk en gezellig houden, maar ik vind die regelmatig terugkerende off topic berichten niet functioneel. Je schiet nu wel erg door. Mag ik dat zo stellen?
#117408 door HijodelMundo
02 jul 2021, 07:19
Wel leuk dat onze vrienden van cafe Weltschmertz het graag over censuur hebben maar vervolgens een eigen opname van een debat, waar Ab Gieyelink flink door het ijs zakt niet publiceert...
Autocensuur omdat het niet past in het beeld dat je wilt schetsen?
De pot verwijt de ketel?

Iig wordt al snel duidelijk dat de IFR niet lineair 0,15% is Joop, het is altijd van belang onderzoeken in zijn geheel te interpreteren enin de juiste context te plaatsen. Niet enkel dat ene getalletje eruit vissen omdat dat nou net in je straatje past.
Voor Ab Gietelink, goed theaternaker, gevalletje schoenmaker blijf bij je leest!

Veel plezier:


*zal iets verkeerd gedaan hebben met de rags want video komt niet in beeld, als je geïnteresseerd bent hoe coronacritici zichzelf in de vingers snijden, volledig gespeend van degelijke methodiek van onderzoeksjournalistiek: copy paste...
Hijo

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 6 gasten