over alles wat met Cuba te maken heeft...

Moderator: FORUMBEHEERDER

#116370 door Everdine
22 okt 2020, 04:47
Discúlpeme VirgindeRegla! Alhoewel zij regelmatig met vreemdelingen te maken heeft, schrijft ze me dit: Ik ben geen vreemdelingenrechtadvocaat. Ik ken niemand die zich uitsluitend hiermee bezighoudt. Specialisatie op dit gebied is noodzakelijk om iets te kunnen bereiken. Zelf raad ik altijd mensen aan om het eerst zelf te proberen en pas bij afwijzing een advocaat in te schakelen. Echte vreemdelingenrechtadvocaten zijn heel erg duur.
Jammer, en ik wens je succes!
#116398 door Ukraina
24 okt 2020, 11:23
Ik kan me iets herinneren dat rickenbilly contact met een 'advocaat' had die een oplichter was en kantoor hield op perrons van stations waar je ook contant moest betalen. Heb toen eea nog voor rickenbilly uitgezocht maar kan dat topic helaas niet meer vinden. Dus heb geen naam helaas.
Overigens maken Cubanen geen schijn van kans om hier asiel te krijgen.
#116401 door Ukraina
24 okt 2020, 11:45
In het topic heb ik alle urls gezet. Misschien lukt het een ander betreffend topic te vinden. Maar als een 'advocaat' cash op een perron vraagt weet je feitelijk al genoeg.
#116407 door rickenbilly
24 okt 2020, 21:16
Vermijd Prawo. Ik heb de man 250 euro betaald op CS Utrecht daarna niks meer gehoord. Getracht om een klacht in te dienen bij de orde van advocaten maar de goede man is al 15 jaar als advocaat uitgeschreven. Ook zij krijgen veel klachten omtrent deze persoon maar kunnen/willen niks ondernemen.

groet,

R.
#116408 door Robert
24 okt 2020, 22:01
Mijn enige ervaring dan met een vreemdelingen advocaat.
In 1997 wilde ik een Cubaanse uitnodigen maar kwam vast te ziten in het papierwerk. Ik dus met de papieren naar een advocaat in Amsterdam aan de overtoom. Wel in iedergeval die omgeving. Wachtruimte zat overvol vreemdelingen. Toen ik aan de beurt was had ik 5 minuten om mijn probleem uit de doeken te doen, ik snapte niet wat er precies verlangt werd van mij en overhandigde de papieren die ik met voor mij onduidelijk wat voor papieren terug moest sturen. Hij vulde mijn gegevens in, stopte het in de enveloppe de secretaresse deed er een postzegel op en ik kreeg een rekening van fl500,00 (een verdomd dure postzegel) meteen contant te betalen. En kreeg zijn kaartje mee voor als ik hem weer nodig had.
Tja.
Resultaat was wel dat ik als reactie een nieuwe brief kreeg waarin wel duidelijk was wat van mij verlangt werd.
Kortom bedenk eerst heel goed of je wel echt een advocaat nodig hebt. Toen was internet nog niet zo algemeen als nu, nu kun je bijna alles zelf goed opzoeken op overheids websites.
#116430 door Ukraina
26 okt 2020, 13:20
Jan Almeida B. schreef:Ik weet over welke voormalige advocaat het gaat.

Fascinerend Jan, zonder dat ik een naam noem weet jij over wie ik het heb! Nog fascinerender je weet zelf niet eens over wie je het hebt, want een naam noemen is blijkbaar teveel moeite, en toch beweer je dat het over dezelfde man gaat.
Allemaal heel erg geloofwaardig. 8)
#116432 door HijodelMundo
26 okt 2020, 18:45
Jan Almeida B. schreef:Ik weet over welke voormalige advocaat het gaat. Maar die man werd onterecht door het slijk gehaald omdat een aantal 'cliënten' van hem verwachtten dat hij het voor een appel en een ei deed.


Na betaling niet meer reageren op emails en telfoontjes, geleverde documenten niet terugsturen en pas reageren na negatieve review op LinkedIn...
Dat is heel wat anders dan 'verwachten dat hij het voor een appel en een ei' zou oplossen.

Er vanuit gaan dat afspraken nagekomen worden is denk ik het minste dat je kan verwachten...
#116433 door rickenbilly
26 okt 2020, 19:36
Jan Almeida B. schreef:Ik weet over welke voormalige advocaat het gaat. Maar die man werd onterecht door het slijk gehaald omdat een aantal 'cliënten' van hem verwachtten dat hij het voor een appel en een ei deed.


Jan. Hier ga je toch even de mist in. Ik ben wel wat gewend met advocaten en met hun rekeningen. Niks voor een appel en een ei!! 250 euro voor een eerste consult van 25 minuten op CS Utrecht; originele documenten achtergelaten met de beloofde dat ie een offerte zou toezenden.

Nou die moet ik nog ontvangen.

Bij de orde van advocaten zijn diverse klachten binnengekomen omtrent de handelswijze van deze EX advocaat. Hij blijkt als jaren uitgeschreven te zijn uit het register dus ze kunnen niet veel doen.

Wel even je bronnen goed checken als je met zulke commentaren komt.

groet,

R.
#116434 door Jan Almeida B.
26 okt 2020, 22:11
Ukraina schreef:Nog fascinerender je weet zelf niet eens over wie je het hebt, want een naam noemen is blijkbaar teveel moeite, en toch beweer je dat het over dezelfde man gaat.

Nou, rickenbilly en Hijodelmundo kunnen je misschien helpen?

@Hijodelmundo en Rickenbilly:
het was mij totaal onbekend dat jullie die ervaring hebben. Op dit forum schreven jullie er niet over. De opmerking heeft dan ook niets met jullie te maken.

rickenbilly schreef:Wel even je bronnen goed checken als je met zulke commentaren komt.

Misschien schreef je er op een ander forum over (dat over Madagascar misschien?) Ik ga niet alle fora lezen.
Of onder een andere nick? (Hier ben ik niet verder geraakt dan een één-tweetje tussen Tim Konijn en rickenbilly).

Om het, euh, goed te maken*:
"La verdadera valentia del hombre está en llegar a casa borracho , de madrugada a punto de salir el sol , ver a la esposa esperando en la puerta con una escoba en la mano y tener el coraje de preguntarle : Vas a barrer o vas a volar".

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 14 gasten