over alles wat met Cuba te maken heeft...

Moderator: FORUMBEHEERDER

#114897 door havanalover
28 nov 2019, 14:16
Een nieuwe supermarkt in Cuarto Camino in Havana is geopend. Naar Cubaanse normen een prachtzaak die veel in huis heeft. Bij de opening hadden enkele schermutselingen met de politie plaats er werden winkelruiten gebroken en meerdere aanhoudingen verricht. Officieel is de opening naar aanleiding van de 500ste verjaardag van Havana, vermoedelijk is een van de aanleidingen de vele aankopen van Cubanen in Panama. De aankopen worden terug doorverkocht op de zwarte markt , de regering wil de dollars liever in eigen zak houden. Het toont aan dat in Cuba (zoals in veel andere landen) ook een grote groep bittere armen bestaan (gepensioneerde, alleenstaande moeders met kinderen enz) naast een steeds groeiende groep "nieuwe rijken" (zwarte markt, cuenta propistas, Cubanen met familie in buitenland enz) ondanks het verstrengde USA embargo gaat Cuba er (zeer traag ) op vooruit. Hopelijk wordt Trump niet meer verkozen.

zie ook you tube CAOS Y VARIOS DETENIDOS TRAS LA APERTURA DEL MERCADO CUATRO CAMINOS

#114899 door HijodelMundo
28 nov 2019, 21:40
Cuatro Caminos was al jaren in renovatie. Al decenia een markt geweest, ik kwam er vaak.
Natuurlijk wil de staat liever dat er van hen gekocht wordt dan via de mulas uit Panama. Maar deze renovatie is al jaren bezig en maakt deel uit van het grote renovatie plan van Oud Habana en het gebied rond de baai. Is een van de historische plekken.
En openen voor de 500 jaar van Habana, uiteraard. Wellicht was dat plan niet zo toen de renovatie begon maar in Cuba willen ze altijd snel mooie nieuwe dingen inaugureren rondom belangrijke data. Elk jaar voor de 26ste juli is het een grote bedrijvigheid in de hoofdstad van de provincie die dat jaar de eer heeft de 'sede' (hoofdzetel) van de 26ste juli te zijn. Dan worden gebouwen geverfd, starten opgeknapt, nieuwe winkels geopend. Wat niet af is op 27 juli wordt dan ook traditioneel niet meer afgemaakt...
#114900 door Chapino
29 nov 2019, 16:49
Cuatro Caminos is inderdaad een paar weken geleden geopend en ook meteen weer gesloten voor een paar dagen. De winkel werd compleet onder de voet gelopen door de Cubanen, met vele vernielingen als resultaat.
Zelfs in el noticiero werden er door Rafael Cerrano zeer afkeurende woorden gesproken over het, in zijn ogen, schandelijke gedrag van de shoppers en zijn ook enkele van de video's in onderstaande link vertoond.

https://www.youtube.com/results?search_ ... minos+cuba
#114908 door Ukraina
05 dec 2019, 20:01
Is dit het groote gebouw naast het voormalig station Sud/ treinmuseum? Het was altijd rood geverfd.
De filmpjes lijken een soort zwarte vrijdag, dan in Havana. Niet drukker dan in een NL koopgoot met de "uitverkoop" zou ik zeggen.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten