Cubaanse steden, Cubanen, Cubaanse rum, Cubaanse sigaren, Havana, Santiago de Cuba, Varadero, Trinidad, enz 

Euro's, dollars, CUC's, creditcards, travellerchecks, pinnen?
 #116730  door cubareis
 
wilt u geld naar uw liefde in cuba sturen neem dan contact op we kunnen binnen 24 uur regelen.
 #117300  door Tijn
 
Heb je een PM gestuurd.
Fiets zo naar hem toe voor een bakkie dus ik hoop het wel ;-)
 #117301  door Pieterklu
 
Een op handen zijde uitbreiding van de RB&T banking service naar RB&TA?
 #117305  door Tijn
 
Er zijn Diepgaande voorbereidende besprekingen gaande... A. is een harde onderhandelaar! (maar zijn koffie is prima!)
 #117321  door havanalover
 
Krijg juist bericht dat vanaf 21 juni 2021 de USD niet meer geldig is in Cuba enkel nog in MLC (dus fictief geld) ze gaan verder met Euros en Cup. Dat zat er al een tijdje aan te komen, waarschijnlijk hadden ze geen rekening gehouden met speculerende Cubanen. meer dan 60 cup voor 1 dollar zou het betaalsysteem volledig ontwrichten er is nu al een zekere onvrede, de arme Cubaan is de dupe sommige zeggen dat het nu erger is als in de speciale periode. Wie weet meer over de stand van zaken?
 #117324  door Chapino
 
Op de regering site spreken ze van een tijdelijke stop van het storten van contante US Dollars op de Cubaanse dollarrekening, niet van een verbod. Evenzo donderdag in Mesa Redonda.

http://www.cubadebate.cu/noticias/2021/ ... a-redonda/

Het zal wel een flinke omzetdaling geven voor de MLC tiendas.
De handel in Dollars zal wel blijven voor diegene die op reis gaan en Dollars nodig hebben.
 #117325  door dasilvasolis
 
Hola.

Wat de effecten worden gaan we wel zien de komende tijd. Ik gok dat de euro wel omhoog gaat.
In ieder geval is de weddenschap tussen robert en tijn die een gelopen koers leek.
(De USD stond deze week tegen de 70 en Tijn vierde de overwinning al ) weer helemaal open.
Dollar zal wel eventjes flink gaan dalen
Cash Dollars kunnen trouwens tot 20 juni nog op MLC rekening worden gezet.
Dollar wordt ook niet illegaal
Cash euros en andere buitenlandse valuta
kunnen wel op mlc rekening gezet worden.

Saludos
 #117326  door Joop_Siroop
 
Ik denk helemaal niet dat de dollar gaat dalen. Misschien dat de Cubaan die 7 of 23 dollar heeft ze gaat inleveren ... maar Cubanen met geld weten wel beter. Dit (dollar in de ban) lijkt wel een (laatste) desperate noodsprong om nog wat restjes binnen te schrapen. De schuld zal er niet minder om worden.
 #117327  door Pieterklu
 
Vermoedelijk was dit effect voorzien door de Cubaanse machthebbers. Een duurdere dollar jaagt inflatie aan waardoor de gewone Cubaan in de straat steeds minder kan kopen met zijn peso's. Armen worden armer en ..... Zo zullen de ingrepen in het kwetsbare Cubaanse financiële stelsel elkaar blijven opvolgen tot er een monetair evenwicht is bereikt. Ook de Euro zal straks weer een tijdje buiten spel staan. Ik vraag mij af of er een gezond monetair evenwicht te bereiken valt zolang de parallelle markt dus de zwarthandel in vreemde valuta welig tiert. Geld wisselen is wel heel lucratief en als de straathandel dichtgezet wordt, blijven de 'achterkamertjes' over. De enige echte oplossing lijkt mij de peso te verbinden met een sterke munt op de officiële valutamarkt. Maar sterke pesos zijn op de de valutamarkt met een lampje te zoeken.
 #117332  door Robert
 
Ook ik denk niet dat de usd in prijs op straat snel gaat dalen. Ze zullen absoluut niet gestort gaan worden, zijn veel te hard nodig voor de nieuwe ezels, denk ik dus.
Alles in deze hangt af van wanneer de toeristen stroom weer echt op gang komt, eind q3 of begin q4 en het gaat voor mij nog goed komen, anders heb ik (net als vele Cubanen) pech en wordt de vrij verhandelbare valuta duurder en duurder op straat.
Cuba geeft ook pech dat er al een behoorlijk aanbod van corona vaccins is dus echt kunnen cashen met hun vaccins zit er ook al niet in.