Lekker, rijst met bonen.
Of weet jij nog wat anders?

Moderator: FORUMBEHEERDER

#43411 door Dirk Dhont
10 okt 2005, 12:09
Binnenkort gaan we 3 weken op reis naar Cuba en we vroegen ons af welk eten we het meest gaan missen. M.a.w. welke ingrediënten (geen vers voedsel, want ik vermoed dat je dit niet invoeren) nemen we het best mee van thuis? Iemand tips?

Bijv. Spaghetti, nemen we zelf wat spaghetti en een blik gepelde tomaten mee? Of kun je dit alles ook in Cuba vinden?

#43419 door Donaldo
10 okt 2005, 13:57
Beter is te vragen: welk eten vind je wél op Cuba? :wink: :wink:

#43422 door michiel
10 okt 2005, 14:45
volgens mij mag je helemaal niks eetbaars invoeren...en wel eens een blik erwten gewogen??? je zit zó aan je 20 kg hoor!!! er zijn -tig andere dingen die je veel beter kunt meenemen en waar je op dit forum genoeg voorbeelden van kunt vinden.

#43425 door André
10 okt 2005, 16:43
't is niet zo dat ze op Cuba helemaal niks hebben.
Je gaat toch niet met eigen etenswaren liggen zeulen, iets wat volgens mij trouwens ook niet mag.
Mocht je niet zonder hollandse kost kunnen, kun je beter naar centerparcs gaan, daar hebben ze ook een subtropisch zwembad :wink:

#43427 door gero
10 okt 2005, 16:54
Cubanen zijn dol op erwtensoep :!:

Salu2,
Gero
:lol:

#43431 door Anni
10 okt 2005, 17:35
Je kan best veel wel kopen op Cuba (verschilt wel beetje per plek/plaats) alleen de prijzen zijn in wel wat hoger dan hier. Zeker spaghetti, tomatensaus (zelfs van die kant en klaar saus spul), gehakt is allemaal niet moeilijk te vinden. Cubanen eten graag spagetthi alleen dan laten ze het wel knetterlang koken tot het hele dikke slierten zijn. Gewoon normaal voedsel voor avondeten ofzo zou ik echt niet mee nemen! Niet nodig!
Wat mischien een beetje raar klinkt, maar ik vond brood enzo op Cuba nou niet altijd bepaald jammie. Ik had, ja het klinkt stom mischien, maar brinta achtig spul meegenomen zodat ik zo nu en dan een beetje kon afwisselen met het ontbijt en de cubanen vonden het ook heerlijk spul! Vooral de versie die in kleine zakjes zit die is best zoet en die vonden ze echt heel lekker! (cereals schijn je ook wel te kunnen kopen, maar ik ben ze nooit tegen gekomen in de winkels waar ik kwam). Hey maar wat is drie weekjes nou? dat overleef je echt wel hoor!

Maar waar denken jullie te gaan koken als ik vragen mag?

#43441 door Bennie
10 okt 2005, 20:08
In Havana heb je niks nodig. Brood en beleg is er goed verkrijgbaar. En een tijdlang pizza's en kip met rijs en bruine bonen is ook zo gek nog niet.
Het brood daar von ik lekker, bolletjes en stokbrood kocht ik er bij een bakker.

#43460 door vandir
10 okt 2005, 23:12
Lekker brood voor ontbijt: kilometers zou ik er voor wandelen!
Benieuwd of Cuba op dat vlak mijn smaakpapillen zal strelen.
Uit vorige reizen weet ik dat ik vond dat alle ex-Britse kolonies slecht brood hadden (van dat smakeloze schuim) en de ex-Franse het lekkerste.
Spanje heeft redelijk brood en ben benieuwd of dat destijds naar Cuba overgewaaid is.
Maar inderdaad, wat is een paar weekjes 'op je kin kloppen' ?

#43475 door michiel
11 okt 2005, 08:23
je hebt brood en brood in cuba...die uit de staatsbakkerijen vond ik niet te vreten, net of er iets aan ontbrak, terwijl ander "particulier" gebakken brood heel lekker was...

#43476 door Anni
11 okt 2005, 08:46
precies ik heb het ook over die staats shit, of die gevallen die ze op de bonnenboekjes krijgen-

#43493 door carino
11 okt 2005, 11:12
Ik vond die bolletjes die je op de libreta krijgt heel lekker :)
Het brood uit de staatswinkel is ook best, hoewel er veel lucht in zit.

#43496 door gero
11 okt 2005, 11:24
Ze hebben in Cuba hele lekkere casino
y mucho mango ... mucho mango :!: :wink:

Salu2,
Gero
:lol:

#43502 door vandir
11 okt 2005, 12:12
y mucho mango ... mucho mango

Dan ga ik voor de mango a lo cubano :lol: !
Laatst bijgewerkt door vandir op 11 okt 2005, 21:40, in totaal 1 keer bewerkt.

#43507 door marit
11 okt 2005, 12:40
ik vond de avocado's heerlijk en de gebakken bananen en yuca....
etc etc
Heerlijk gegeten!! :wink:

#43512 door Anni
11 okt 2005, 14:05
tja er is best ok eten, maar veel is seizoensgebonden (laatste maanden van het jaar wordt er niet zo heel veel geoogst). Vorig jaar was er rond deze tijd weinig lekkers te krijgen, maar ach zelfs dan is er zeker voor jou als buitenlander wel voldoende.

#73943 door annika
12 mei 2008, 11:46
Melk heb ik erg gemist.
Bijna nooit koffie met melk te krijgen, lust je geen zwarte koffie dan zijn
pakjes creamer handig en niet te zwaar.
Ook had ik voor het vele transpireren veel behoefte aan zout.
Had bouillonpoeder meegenomen en dubbelzoute drop.
#75156 door milkshake
29 jun 2008, 08:10
Ik vind dat Cubanen zeer slecht en ongezond eten.

Er is echt bijna alles te krijgen.

Ik maak elke keer dat ik er ben een uitgebreide Indische maaltijd met veel groenten (dat kunnen Cubanen echt niet klaarmaken!), satésaus, rundvlees met verse kokos, dat soort dingen.

Er zijn wortelen, aardappels, taugé, kool, paprika's, tomaten, uien en soms vind ik er spruitjes en bloemkool! Maar dat is wel een stuk duurder.

De satésaus maak ik met gemalen pinda's en een soort pinda pasta.

Cubanen houden niet van pittig eten, maar ik stop er altijd wel wat pepertjes in die ik pluk in de tuin van een Cubaanse kennis.

De sojasaus is er walgelijk zout. Die maak ik altijd een stuk zoeter door er suiker bij te voegen.

Op de markt kan je taugé kopen, koriander en verse gemberwortel.

Ook maak ik er vaak pasta's maar dan een stuk lekkerder (al zeg ik het zelf) dan de Cubanen.

Ook kan je verse kreeft kopen (op straat), maar Cubanen zelf maken die altijd met een tomatensaus (doodzonde!!). Ik gril het kreeftenvlees op houtskool, maar marineer het eerst met olie knoflook en citroen / sinaasappel. Dat vind ik echt veel lekkerder!

Ik vind de Cubanen absoluut NIET creatief met hun eten!
Er is voldoende, maar ze maken er steeds dezelfde dingen mee. Zeer saai....

Ze zeggen dan dat er niets te koop is, maar ze lusten gewoon geen groentes. Ze weten ook niet hoe je groentes lekker kan maken.

Ook weten ze niet dat elke dag gebakken banaan en witte rijst voor verstoppingen kan zorgen. In witte rijst zitten sowieso bijna geen voedingswaarden...

Kortom, het eten in Cuba is saai, inspiratieloos en ongezond (veel in olie gebakken).

#75243 door quelindaescuba2000
03 jul 2008, 21:09
Milkshake in tegenstelling tot jouw ervaring vind ik dat de Cubanen die ik ken wel degelijk lekker en gezond kunnen koken. Ik kom altijd met goed gevulde maag thuis als we bij familie zijn geweest en kan uit de grond van mijn hart zeggen dat ik daar ontzettend lekker lamsvlees, kip, bonen , groenteschotels, kreeft en allerlei broodjes etc heb gegeten. Ook in de paladares veel lekker en gezond gegeten. En wat dacht je van Chinatown in Havana lekker verse groente, veel en goedkoop.

#75244 door Orroz
03 jul 2008, 23:09
Chinatown in Havana is altijd meerdere bezoekjes waard.!
Vis (pescao) - pollo - Ensalada mixta en dan nog die Sopa Chino
especial , die met knoflook bewerkt wordt. Groot bord met rijst als
roegift en niet duur. En hier komen ook veel Cubanen..!
Beter en duurder is Rest. Los Mariscos dicht bij die "afzichtelijke"
Aduana - loodsen.!
Dit mooie Restaurant steekt 'n heel eind met z'n achterwerk in het water
met tevens 'n mooi uitzicht over de baai.!
Hier serveert men alles en de garnalencoctels zijn "het je van het".!
En ook hier komen niet alleen toeristen maar ook vele Cubanen.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast