Lekker, rijst met bonen.
Of weet jij nog wat anders?

Moderator: FORUMBEHEERDER

#102501 door henk_j
21 feb 2013, 10:58
In Cuba heb ik eens bij het ontbijt een soort van kleine platte oliebollen met honing gehad. Vreselijk lekker en zou dit ook wel eens zelf willen maken. Iemand enig idee hoe die dingen heten en hoe ze te maken ?

Gr Henk

#102513 door sandersh
21 feb 2013, 23:49
Dit is een recept voor CHURROS.
Churros zijn gedraaide slierten gemaakt van deeg. In Cuba worden deze op straat verkocht. Je hoeft van je deeg geen slierten te maken. Je kunt natuurlijk ook kleine platte oliebolletjes kneden. Evt druk je een theelepel honing binnenin de bol en daarna duw je het deeg weer afsluitend dicht.

CHURROS

Ingrediënten

1 kopje bloem
½ theelepel zout
1 theelepel olie
1 kopje water
halve fles frituurolie

Bereidingswijze

Doe water + olie (of boter) en zout in een pan totdat het begint te koken. Niet van het vuur halen!
Voeg bloem toe, roer snel en regelmatig met een houten lepel net zolang tot dit alles een compacte deegmassa wordt.
Haal nu van het vuur en laat het deeg een beetje afkoelen.
Plaats daarna het deeg in een toestel dat churros maakt. Of in een spuitzak met bijpassende kop. Slierten in stukken knippen.
Bak de slierten kort in gloeiend hete olie.
Uit laten lekken op keukenpapier. Bestrooien met suiker. Eten met honing of vruchtenjam.

#102516 door henk_j
22 feb 2013, 11:26
Bedankt ga het eens proberen..

Gr Henk

#102517 door sandersh
22 feb 2013, 11:51
Henk, er zijn hier in iedere supermarkt kant-en-klaar pakken oliebollen-mix. Gebruiksaanwijzing op het pak. Daar kan je kleine bolletjes van maken die je met je handpalm plat drukt. Is heel makkelijk en leuk om te doen. Op je bord besprenkelen met een straaltje honing.

#102870 door Harry
18 maart 2013, 12:23
kun je die slierten of bolletjes in de frituurpan gooien?

#102871 door sandersh
18 maart 2013, 12:56
Frituurpan is ideaal. Als je die niet hebt, moet je alle ramen in je huis wagenwijd open zetten vanwege de olie walmen.
Succes!

#103065 door Harry
02 apr 2013, 13:36
oei, dat ga ik proberen! Ben dol op churro's, al ken ik alleen de spaanse variant.

#103066 door sandersh
02 apr 2013, 13:45
Zouden de heren die in hun Nederlandse/Belgische keuken Cubaanse gerechten maken, na afloop hier laten weten of het gelukt is?

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast