Lekker, rijst met bonen.
Of weet jij nog wat anders?

Moderator: FORUMBEHEERDER

#91874 door Hakkie
12 nov 2010, 03:41
Hoi cubaliefhebbers,

Weet iemand gangbare cubaanse gerechten waarin absoluut geen melk zit? Ik wordt heel erg ziek als er maar 1 druppel melk, room, kaas, kortom koemelk/geitemelk/paardemelk inzit. Mag dus wel eieren!
:roll: groetjes Hakkie die in januari Cuba met een vriendin gaat ontdekken. Gaan zelfstandig rondreizen in huurauto...

#91876 door jorn2jorn
12 nov 2010, 06:59
Hakkie, je boft! De Cubaanse keuken is erg eenvoudig, bovendien is melk schaars en is bestemd voor kinderen en ouderen. Producten als room of crème-fraîche zijn niet te vinden in Cuba, behalve in hotels. Als je gaat verblijven in de casas particulares, wat echt het leukste is, wordt er speciaal voor je gekookt, en kan je al je wensen kenbaar maken. Het nationale gerecht is: congris, rijst met zwarte bonen bijv. met bistec de cerdo (varkens steak) Als je hiervan houdt zit je goed! Producten met melk bereid: de bekende flan, in cuba pudding genoemd. Dit is van eieren met gecondenseerde melk gemaakt. Een enkele keer vindt je bolitas de queso, gefrituurde kaasbolletjes, of croquetas waar mogelijk melk in zit. Maar dat spreekt voor zich. Als je de rijst zat bent, vraag dan om gefrituurde of gekookte boniato (zoete aardappel), of yuca (casave). Beide zijn alom verkrijgbaar. En natuurlijk platano verde of maduro, (bakbanaan groen of rijp). Vraag maar om "foe-foe" of "boengo" en ze zullen je nooit meer vergeten! Deze gerechten zijn eigenlijk een ordinair volksvoedsel, niet voor toeristen, maar kunnen heel smakelijk zijn en bieden tenminste een beetje variatie. Cubanen eten bijna geen groenten, soms wat sla met tomaat. Vertel ons na je reis hoe je gegeten hebt in Cuba!

#93013 door Elisabeth
20 jan 2011, 17:37
Nee dat klopt niet. Cubaans eten is ontzettend vet. Zelfs rijst wordt met varkensvet gekookt. Ook het vlees, bijna altijd varkensvlees, druipt meestal van het vet.

Sausjes? Hooguit tomatensaus, dwz. ketchup. Om goed te eten kun je beter een ander land uitzoeken. Cuba is wat dat betreft een ramp. Behalve dan het lekkere fruit, mango's, ananas, guyabas, tamarinde, citrusvruchten enz. enz.
#93476 door Hakkie
27 feb 2011, 09:21
Wat een feest is het eten in Cuba! Echt geen idee waar iedereen het over heeft als ze het eten niet lekker vinden! Ik heb in casa's overnacht waar het eten vers bereid werd. Kunt kiezen tussen vis of vlees. Bestel aan de kust vis, kreeft. We hebben wel casa's uit de lonely planet uitgekozen en kan niet anders zeggen dat het voortreffelijk was. Diner 10 euro en ontbijt 3 euro. Echt geen lunch nodig gehad! :lol:

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast