Wat bezoeken, tips & tricks: Cubakenners geven advies en antwoord op vragen

Moderator: FORUMBEHEERDER

#114261 door gerryd
09 okt 2018, 10:37
Hallo, wij, beide 60+, twijfelen nog of we zelf een auto zullen huren of één met privechauffeur. Iemand ervaringen met beide? Sowieso willen we graag overnachten in Casas Particulares.
Zie op de route planner dat je van Vinales naar Cienfuegos weer via Havana gaat. Het lijkt ons juist leuk om een andere route nemen, langs de zuidkust van Cuba. Is dit te doen of ben je veel reistijd kwijt? En hoe zit het op die route met tankstations?
Bij Trinidad willen we graag naar Parques Natural Topes de Collante, is daar met de huurauto te komen of kun je beter met een excursie vanuit Trinidad gaan?
We zijn van plan on in januari richting Cuba te gaan.

Benieuwd naar de reacties, groetjes Gerry
#114262 door Joop_Siroop
09 okt 2018, 15:40
Gerry, zelf rijden geeft je meer een gevoel van vrijheid en misschien ontdekken. Persoonlijk houd ik er niet van om "geleid" te worden op vakantie. Maar het huren van een auto is erg duur op Cuba en omdat de wegen zo slecht zijn zijn de auto's snel "afgetrapt". Huurauto's worden door Cubanen gebruikt als taxi's en dan gaat de teller eraf. Een 2 jaar oud model met 35.000 km op de teller kan al behoorlijk slecht zijn.

Rijden in Cuba kan gevaarlijk zijn... vooral als het donker is (en vooral als het ook nog regent). Een ongeluk(je) in Cuba kan de vakantiepret flink drukken, helemaal als je een Cubaan het ziekenhuis in rijdt. Het voordeel van een privéchauffeur is allereerst de veiligheid. Als je Spaans spreekt (of je "chofer" Engels) dan kan het ook heel gezellig worden en ben je al meteen "onder de Cubanen" in plaats van de afstandelijke toerist. Het is waarschijnlijk wel een stuk duurder. Dat ligt ook aan je onderhandelingskunst en of je de chauffeur 2 weken all in huurt of voor bepaalde stukken steeds op zoek gaat naar auto met chauffeur (zeg taxi).


Mocht je zelf gaan rijden download dan de app Maps.me (Android / Apple) waarmee je behoorlijk goed kunt navigeren (wel even de Cuba map downloaden in Nederland).

Ook in vind overnachten in de zogenaamde casas particulares leuker dan hotels. Het is heel normaal in Cuba. Soms hoor je vakantiegangers zeggen "En we sliepen bij echte Cubanen.. gewoon thuis" alsof ze compleet of the beaten track zijn gegaan. Het is daar net zo normaal als hier in Nederland. Steeds meer huizen zijn via AirBnB te boeken. De prijzen liggen daar (via AirBnB) soms wel hoger dan ter plekke in Cuba. Het is in ieder geval makkelijk om op die site huizen te bekijken. Als je iets leuks gevonden hebt kun je googlen op de naam en het adres en telefoonnummer opschrijven voor gebruik in Cuba.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten