Uitzendingen over Cuba

Moderator: FORUMBEHEERDER

#113584 door Gibi345
13 nov 2017, 10:24
De geweldige DVD van Rekow, Perazzo en Hernandez over de rol van de afro-Cubaanse ritmes van de Rock & Roll kan het beste bekeken worden door ook kennis te nemen van de radio-documentaire van de zender NPR Latino USA over de grote bijdrage van de Latinos (inclusief de Cubanen) in de VS aan de ontwikkeling van de Rock & Roll die nauwelijks of niet worden genoemd.

In 1 uur wordt deze bijdrage in de ontwikkeling van de Rock & Roll geschetst. In deze uitzending wordt ook literatuur genoemd die verdere informatie geeft over deze bijdragen vooral de Cubaanse ritmes aan deze ontwikkeling, namelijk 'Rock the Nation' van Roberto Avant-Mier, 2010.
http://latinousa.org/episode/latino-her ... rock-roll/

Saludos,
Gibi
#114119 door Gibi345
07 jul 2018, 14:01
We hebben een latin hero en dat is natuurlijk onze latin pianiste Rebeca Mauleon. We hebben al aangetoond dat Cuba de 9/10 van de ijsberg voorstelt van de Afro-Amerikaanse muziek in de VS waarvan maar 1/10 zichtbaar is! Cuba is van fundamenteel belang om zoiets als Mambo, Son Montuno, Chachacha, R&B, Rock & Roll te begrijpen om van alle andere genres maar te zwijgen!

Rebeca doet hij eigen duit in het zakje via de Latin Rock, u weet wel de bekende Santana;

Saludos,
Gibi

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast