Wat moet je gezien of gelezen hebben?
#93203 door El Rob
31 jan 2011, 11:42
http://chicoandrita.com/inicio.html


Havana, 1948. De Cubaanse hoofdstad bruist van de energie. Het is daar waar de jonge pianist Chico voor het eerst Rita ontmoet, een knappe zangeres met een uitzonderlijke stem. Zwoele muziek en romantiek brengen de twee meteen bij elkaar.

Maar net zoals dat in een bolero gaat (een van oorsprong Spaanse ballade die ook erg populair werd in Latijns-Amerika), wordt hun relatie ook geplaagd door pijn en verdriet. Toch reist Chico zijn vurige liefde achterna en zo volgen we de personages op een muzikaal avontuur dat van Havana naar New York en van Parijs naar Hollywood leidt. De passie laait hoog op terwijl de twee elkaar proberen te vinden in de muziek… en in de liefde.

Aan de onafhankelijke animatiefilm werd maar liefst zes jaar gewerkt. De Spaanse filmmaker Javier Mariscal en Oscarwinnaar Fernando Trueba regisseren en de 93-jarige Bebo Valdés componeert. Die laatste zorgde ervoor dat de film een streling voor het oor wordt. Verschillende grote namen uit de jazzwereld (zoals Dizzy Gillespie en Thelonious Monk) maken hun opwachting in de film.

Of en wanneer Chico and Rita ook in Nederland en België verschijnt, is op dit moment niet bekend.Hier vanaf 25 feb in de bioscoop

Afbeelding

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast