Berichten uit de pers en andere websites

Moderator: FORUMBEHEERDER

#114809 door Ukraina
21 sep 2019, 11:47
Uiteraard is het van het grootste belang dat ook Cuba zelfvoorzienend wordt in zijn energiebehoefte. En dus overstapt op hernieuwbare energieproductie.
Maar Gibi weet jij ook hoeveel MW energie er 'nu' op cuba verbruikt word? En hoeveel MW energie de zonne en windparken in deze ambitieuse plannen op zouden leveren?
Indien de huizen in Cuba geisoleerd zouden worden en er meer bomen in de steden geplant werden zou dat ook een goede energie besparing op kunnen leveren (zoals overal op de aarde).
#114847 door Gibi345
01 nov 2019, 06:28
Ik weet hoe het zit. Cuba zou er goed aandoen wat technologische en economische ontwikkelingen betreft zich te blijven richten op Azië.

De innovatieve ontwikkelingen in de wereldeconomie op het gebied van energie, informatie en communicatie komen hier vandaan. In Europa en de VS is men bezig door het pompen van geld in de economie door centrale banken, nieuwe zeepbellen op de beurs en in de woningmarkten te scheppen. De zo geschapen "extra-waarde" wordt dan consumptief aangewend. Dit gebeurt al sedert 1998 en dit betekent dat beide, grote technologische achterstanden hebben op China c.q. Azië. Consumeren is niet- investeren. Vooral niet in nieuwe technologische ontwikkelingen en sectoren.

Europa is al in recessie, in de VS is de technologiesector al in recessie waarbij de zeepbellen in 2020 opnieuw leeg gaan lopen, voor Cuba is het beste zich voor haar toekomst te richten op Azië!

Saludos,
Gibi

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 21 gasten