Nieuwe forumleden stellen zich voor.

Moderator: FORUMBEHEERDER

#289 door Robert
16 apr 2004, 16:52
Ik ben dus Robert, in maart 1995 voor het eerst naar Cuba geweest, niet vanwege Castro of de mooie stranden, nee, ik had een reportage gezien in een mannenblad over Cuba.
Inmiddels veel gezien op Cuba van de vuurtoren op Punta Maisi (met uitzicht op een kamp met aangespoelde Haïtianen) tot de punt van de steiger van Cabo San Antonio (inclusief een wandeling bij Punta Holandes) en van Cabo Cruz tot Cayo Coco.
Mijn favoriete museum bevindt zich op 3 km van de gran piedra (zou in 2020 weer een zeer actueel museum moeten zijn?! iets met Haïtianen, slaven, Fransen en dure koffie. ).

En 25 jaar later is het open deuren dag voor HijodeHolanda.
Laatst bijgewerkt door Robert op 19 jul 2020, 02:26, in totaal 4 keer bewerkt.
#382 door cubavision
24 apr 2004, 23:39
Een goed voorbeeld doet goed volgen zullen we maar zeggen.

Ik heb mijn vriend 6 jaar geleden ontmoet (Holguin) in Cuba.
Heb samen met hem een hoop van Cuba gezien. Hij woont al 4 jaar hier maar moet steeds op en neer voor zijn papieren heeft hier een voorlopige verblijfsvergunning heeft zijn inburgeringscurcus al gehad en met goed resultaat afgesloten. Hij heeft ook altijd gewerkt hier.Hij zit nu in Cuba moet zijn militaire dienst (illegaal) afkopen om weer naar Nederland te kunnen. Het blijft moeilijk want ook al zouden wij trouwen erkent Cuba een huwelijk tussen 2 mannen toch niet. Hij is enigst kind dus, heeft daar een huis dat we ook willen behouden. Dus moet hij steeds pendelen carta blanca aanvragen,zijn maanden betalen,en hem weer uitnodigen. Hij moet nog 3 toetsen maken voor zijn paspoort en daarna nog een keer terug voor zijn residentie aantevragen voor Nederland.
En dan hopen we in rustiger vaarwater te komen.

Cubavision
#386 door Cubaonmymind
25 apr 2004, 14:35
Ik heb m'n vrouw in 2001 ontmoet in Havana. Zijn nu bijna 2 jaar getrouwd.
Was al lang geïnteresseerd in Cuba, eerst door de persoon van Ché en later door alles wat maar met Cuba te maken heeft. Ben een rooie, dat weet inmiddels iedereen wel, geloof ik.

#2104 door Gast
19 jun 2004, 16:12
Ik ben 16x naar Cuba gegaan en dus ook weer teruggekomen.
Verder heb ik een Cubaanse echtgenote.
Ik socialist zij soms wel dan weer niet maar meestal niet.
#115821 door Robert
18 jul 2020, 17:37
........
Waar Cuba lag dat wist ik dan nog net (toen ik voor het eerst naar Cuba ging dus) van ene Fidel Castro had ik wel eens gehoord, ze spraken er Spaans ( oftewel abracadabra), en de mooie dames ja, die waren er inderdaad.
30, Wel in iedergeval erg veel, soorten vis eten tijdens mijn eerste excursie met een dolfijnen en zeeleeuw show. Naar Santiago met een airotaxi, heel bijzonder vliegen in een vliegtuig met de deur open, mijn 2e excursie inclusief een bezoek aan de door gevangenen gemaakte dino's. Het schieten met zware wapens liet ik maar links leggen, die excursie was niet aan mij besteed.
Maar goed tussen de excursies door ontmoette ik de reden om terug te gaan, en terug te blijven gaan naar dat mooie, warme, vreemde land.
Dus dan maar proberen de taal een beetje te leren en alles te weten proberen te komen over dat aparte land in een tijd dat je info nog gewoon uit boeken en kranten haalde, wel en door veel met allerlei verschillende mensen te praten.
In 1995 waren toeristen nog redelijk heilig, dat veranderde echter in 2000.......
Laatst bijgewerkt door Robert op 19 jul 2020, 04:08, in totaal 2 keer bewerkt.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten